Problémák a kínai internet-elvonó táborok körül

A kínai Internet-függőséget kezelő klinikák újra reflektorfénybe kerültek különféle problémák miatt.

Problémák a kínai internet-elvonó táborok körül

A kínai Internet-függőséget kezelő klinikák újra reflektorfénybe kerültek különféle problémák miatt.

Kína egy elég veszélyes problémával küzd, mégpedig az egyre növekvő számú "internet-függők" hadával. Ők azok, akik olyan hosszú időt töltenek az Internet és számítógépes játékok előtt, ami már egészségügyi szakértők szerint káros lehet az egyénre. A "beteg" fiatalok kezelésére számos rehabilitációs tábor jött létre, ami segít nekik a visszailleszkedésbe, azonban számos ilyen létesítményt ér egyre több kritika az ott alkalmazott helytelen és durva bánásmód miatt.

Legutóbb egy 14-éves gyereket, név szerint Pu Liang-ot ért bántalom, a tábor igazgatója verte meg többször (és még sok másik gyereket is). Liang-ot anyja küldte egy ilyen táborba, mivel aggódott, hogy túl sok időt tölt a gyerek online. A tábort, mely 730 dollárjába került az édesanyjának a kínai médiaértesülések szerint ideiglenesen bezárták, az igazgatót pedig őrizetbe vették.

Alaphelyzetben a táborok különféle testnevelési gyakorlatokat végeztetnek a fiatalokkal, illetve megmutatják nekik, milyen más, élvezhető játékok és szórakozási lehetőségek vannak a számítógépen, Interneten kívül. A probléma - a szakértők szerint - az, hogy nem megfelelő személyzet üzemelteti a létesítményeket, ami számos veszélyt rejt a gyerekek számára. Az egészségügyi szakértők szerint csak a doktorok és a kórházak képesek megfelelően kezelni a gyerekeket. Ennek ellenére a kínai Egészségügyi Minisztérium egyelőre nem tervezi az ilyen táborok megfigyelését, ami további sérülésekhez és akár halálhoz is vezethet. Legutóbb ugyanis egy 15-éves táborlakót vertek halálra, melynek híre körbejárta a világot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward