Prémiumkategóriás processzorhűtők Noctua módra

A prémiumkategóriás újdonságok nagy hűtőteljesítményt kínálnak, és Noctua termékere jellemzően alacsony zajszint mellett üzemelnek.

Prémiumkategóriás processzorhűtők Noctua módra

A Noctua két új, aszimmetrikus felépítéssel rendelkező prémiumkategóriás processzorhűtőt mutatott be. A 140 milliméteres ventilátorral érkező újdonságok közül az NH-D15S modell gyakorlatilag a dupla torony formátumú NH-D15 egyventilátoros változatának tekinthető, míg az NH-C14S a korábbi ismert és elismert példányt, az NH-C14-et váltja. Mindkét friss processzorhűtő kompatibilis a magas hűtőbordával ellátott memóriamodulokkal, és a legfelső PCI Express bővítőhely használatát sem akadályozzák.

Noctua NH-D15S

A dupla torony formátumú NH-D15S egyetlen 140 x 150 milliméteres alapterületű ventilátorral érkezik. Egész pontosan egy NF-A15 PWM típusú ventilátor teljesít szolgálatot rajta, a hűtőbordák alatt pedig akár 65 milliméter magas memóriamodulok is elférnek. A hűtőteljesítmény igény szerint természetesen növelhető: a hűtőtornyok közé ékelt gyári ventilátoron kívül a hűtőtömb elején is helyet kaphat egy 120 vagy 140 milliméteres átmérőjű ventilátor, ha a rendelkezésre álló hely ezt lehetővé teszi.

Noctua NH-C14S

A második újdonság, azaz az NH-C14 helyére érkező NH-C14S már nem torony, hanem top-down formátum köré épül, azaz a rajta elhelyezett ventilátor az alaplapra merőlegesen fújja a levegőt. Az egyetlen NF-A14 PWM típusú ventilátorral ellátott NH-C14S hasonlóan halkan üzemel, mint kétventilátoros elődje, viszont kialakítása miatt még sokoldalúbb nála. Ha a ventilátort a hűtőtömb tetejére helyezzük, a hűtőtömb alá akár 70 milliméter magas memóriamodulok is szerelhetőek. Amennyiben HTCP konfiguráció építése a cél, a ventilátor a hűtőtömb alá is kerülhet, ezáltal a processzorhűtő teljes magassága mindössze 115 milliméter – nagy hűtőteljesítményéhez azonban ekkor is alacsony zajszint társul. ATX és microATX formátumú alaplapokkal történő alkalmazás esetén ennél a modellnél sem kell attól félni, hogy akadályozná a legfelső PCIe slot használatát.

Mindkét újdonság mellé jár a Noctua professzionális szintű SecuFirm2-es rögzítő-keret rendszere, illetve az NT-H1-es hővezető paszta is, sőt, a ventilátorok további csendesítésére szolgáló Low-Noise Adaptor sem hiányozik a kínálatból. Extraként két további ventilátor-rögzítőt is rejt a csomag, amelyek második ventilátor felszerelésekor jöhetnek jól.

Noctua NH-C14S és NH-D15S

A hat év garanciával érkező újdonságok közül az NH-C14S 74,9 euróba kerül, szállítása pedig már meg is kezdődött, így rövidesen az üzletek polcain is találkozhatunk vele. Az NH-D15S listaára 79,99 euró lesz, szállítása azonban majd csak júniusban indul meg, azaz majd csak később lesz megvásárolható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward