Prémiumkategóriás Noctua CPU hűtők érkeztek

A vállalat 92 milliméteres átmérőjű ventilátorral ellátott processzorhűtőkkel jelentkezik, amelyek kompaktak és jó hűtőteljesítményt kínálnak.

Prémiumkategóriás Noctua CPU hűtők érkeztek

A Noctua három új processzorhűtővel jelentkezett, amelyeknél közös tulajdonság, hogy mindannyian torony formátummal rendelkeznek és a vállalat legújabb, NF-A9 PWM típusú, 92 milliméteres átmérőjű légkeverőjét használják.

A prémiumkategóriás processzorhűtők közül az NH-U9S és az NH-D9L modellek a népszerű NH-U9B SE2-es modellt váltják; az NH-D9DX i4 3U pedig az Intel Xeon processzorral szerelt LGA-2011-es és LGA 1366-os szervereket veszi célba.

Noctua NH-U9S

Az újdonságok közül az NH-U9S a díjnyertes NH-U9-es sorozat által kitaposott ösvényt követi. Az aszimmetrikus felépítéssel rendelkező, 5 darab hőcsővel ellátott légkeverő nem csak jobb hűtőteljesítményt kínál elődjénél, de kompatibilitás terén is fejlődött. Az új processzorhűtő mindössze 95 x 95 milliméteres alapterülettel rendelkezik, így egyetlen Intel alaplapon sem kerül összetűzésbe a PCIe slotokkal, illetve a memóriafoglalatokkal, de ugyanez az AMD alapú deszkák többségére is igaz, beleértve a microATX, illetve Mini-ITX példányokat is.

Noctua NH-D9L

Az NH-D9L négy darab hőcsővel gazdálkodik, magassága pedig 15 milliméterrel kevesebb, mint a klasszikus 9 centiméteres processzorhűtőké – az NH-U9-es sorozathoz hasonlítva ez 125 vs. 110 mm-es értéket jelent. Ez a tény tökéletes 3U megfelelőséget garantál, illetve egyben azt is jelenti, hogy a termék ideális minden olyan HTPC és kompakt PC házhoz, amelynél a légcsatornák az alaplap síkjával párhuzamosan futnak – már ha elfér bennük egy 110 milliméter magas CPU hűtő. Ahogy az NH-U9S, úgy az NH-D9L is 95 x 95 milliméteres alapterülettel rendelkezik, így az Intel és AMD alaplapok többségénél tökéletes PCIe és RAM kompatibilitást kínál.

Noctua NH-D9DX i4 3U

Az utolsó jövevény, az NH-D9DX i4 3U, amely már a szerveralaplapok piacát veszi célba, ugyanazt a hűtőtömb-felépítést alkalmazza, amit az NH-D9L modell, ám más felfogató kerettel érkezik, így a Square ILM és a Narrow ILM típusú Xeon platformokkal egyaránt kompatibilis, sőt, az LGA-13x6 processzorfoglalatokra is felszerelhető.

Mindhárom processzorhűtőhöz jár a csendes NF-A9 PWM ventilátor, amely még jobb hűtőteljesítményt kínál. A csomagok a Noctua professzionális SecuFirm2 rögzítő rendszerét, illetve a vállalat méltán elismert NT-H1-es hővezető pasztáját is tartalmazzák. A csendesebb működésről L.N.A. adapterrel gondoskodhatunk, ami a légkeverő maximális üzemi fordulatszámát 2000-ről 1550 RPM-re csökkenti. Mindhárom processzorhűtőre hat év garancia kínál a gyártó.

Az NH-U9S 54,9 euróba, az NH-D9L 49,99 euróba, az NH-D9DX i4 U3 pedig 56,9 euróba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward