Prémiumkategóriás monitorral jelentkezik a Samsung

A Samsung amerikai részlege egy új monitorról rántotta le a leplet, ami több szempontból is különleges, minőségi terméknek minősül.

Prémiumkategóriás monitorral jelentkezik a Samsung

A 9-es sorozatot erősítő újdonság SB971-es típusjelzéssel érkezik, így az SB970-es modell alaposan átdolgozott utódjának tekinthető. A monitor "lebegő" dizájnnal rendelkezik, azaz a kijelző egy viszonylag vékony, de hatékonyan testre szabható, alumíniumból készített állványon kapott helyet. Az állvány nem csak a kijelző 100 milliméteres tartományon belül történő magasság-állítását, de annak döntését is lehetővé teszi. A kecses és elegáns megjelenítő esetében fontos újítás, hogy az SB970-es modellel ellentétben ezúttal nem alkalmaztak üvegréteget, helyette elegáns, szálcsiszolt alumínium borítás díszíti a kávát, így a tükröződésből adódó kellemetlenségekkel nem kell számolni. A friss, minimalista dizájn hozzájárult ahhoz is, hogy az sRGB színteret immár 100%-ban le tudja fedni a megjelenítő.

A friss monitor egyébként egy 27 colos képátlójú, PLS típusú LCD panelt kapott, ami 2560 x 1440 pixeles natív felbontás mellett üzemel - ez a klasszikus HD felbontásnál négyszer nagyobb natív felbontást jelent. A panel 178 fokos függőleges és 178 fokos vízszintes betekintési szöget kínál, színárnyalatokból pedig egymilliárdnál is többet tud megjeleníteni. A színhű képi megjelenítésről gyári kalibráció gondoskodik, de a monitor emellett beépített színkalibráló motort is kapott. A Samsung exkluzív Natural Color Expert technológiája hardveres színkalibrációt biztosít, azaz garantálja, hogy a színvisszaadás mindig a lehető legpontosabb legyen. Maga a megjelenítő egyébként 300 cd/m2-es maximális fényerősséget kínál, normál módban pedig 220 cd/m2-es fényerősséggel dolgozik. A kontrasztarány 1000:1 értéket képvisel, a panel válaszideje pedig mindössze 5 ezredmásodperc (GTG).

A LED-es háttérvilágítással érkező újdonság elektronikai komponensei a talpazatban kaptak helyet - itt találhatóak a különböző videó bemenetek is. Utóbbiakból egy dual-link DVI port, egy DisplayPort és egy MHL támogatással felvértezett HDMI port áll rendelkezésre. A kiváló hangzásról két darab, egyenként 7 wattos terhelhetőségű beépített hangszóró gondoskodik, amelyek sztereó hangzást kínálnak.

A Samsung Series 9 SB971 várhatóan ősszel jelenik meg kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 1199,99 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward