Prémiumkategóriás gamer billentyűzet a Cooler Mastertől

A Trigger-Z LED-es háttérvilágítással, levehető csuklótámasszal, fedélzeti memóriával és Cherry MX típusú mechanikus billentyűkkel érkezik.

Prémiumkategóriás gamer billentyűzet a Cooler Mastertől

A Cooler Master CM Storm sorozata, amelyben játékosoknak szánt termékek lapulnak, ma egy új termékkel, egy prémiumkategóriás mechanikus billentyűzettel bővült. A Trigger utódjaként érkező Trigger Z több szempontból is érdekes: egyrészt mechanikus billentyűket alkalmaz, másrészt rendelkezik fedélzeti memóriával is, így a különböző makrók hatékonyan eltárolhatóak rajta. Extra, hogy a billentyűzet még LED-es háttérvilágítást is kapott. A termék kifejlesztésénél a vállalat mérnökei kiemelt figyelmet fordítottak a korábbi felhasználói visszajelzésekre, amelyek a Trigger-rel kapcsolatban érkeztek.

A 47,6 x 25,3 x 3,8 centiméteres mérettel rendelkező Trigger Z összesen 1516 grammot nyom a mérlegen, gombjai pedig teljes mértékben programozhatóak. A 128 KB-nyi fedélzeti memória összesen 5 profil és 75 makró eltárolására ad módot – egy profil maximum 15 makrót rejthet. Ez azért jó, mert megszokott makróink billentyűzetünkkel együtt mindig velünk lehetnek, a bennük rejlő lehetőségek így bármikor kiaknázhatóak. A makrók könnyedén, játék közben rögzíthetőek az öt könnyedén hozzáférhető makró billentyűnek köszönhetően, a különböző profilok között pedig egyszerűen válthatunk. A gördülékenyen működő hardveres makró-rögzítési képességről egy 32-bites fedélzeti ARM processzor gondoskodik, amely 72 MHz-es órajelen ketyeg.

A billentyűzet 64 KRO támogatással érkezik, azaz egyidejűleg akár 64 billentyűt is lenyomhatunk anélkül, hogy akár egy is kimaradna a feldolgozásból. Ahogy a játékosoknak szánt billentyűzetek többségénél, úgy a Trigger Z-nél is letiltható a Windows billentyű, amelynek véletlen megnyomásával egyébként könnyedén az asztalon találhatjuk magunkat – ez egy-egy fontosabb csata alkalmával kifejezetten kínos lehet. A repertoárban még multimédiás funkcióbillentyűk is lapulnak, amelyek akkor jöhetnek jól, ha két kemény virtuális ütközet között esetleg meg szeretnénk nézni kikapcsolódásként egy filmet.

A Trigger Z esetében Cherry MX sorozatú mechanikus billentyűk állnak rendelkezésre, ezek kiadástól függően Blue, Brown vagy RED típusúak lehetnek. A három üzemmódban, 5 fényerősségi szint mellett üzemelő LED-es billentyűzet háttérvilágítás a mechanika típusától függően fehér (MX Brown), piros (MX RED) vagy kék (MX Blue) színű lehet.

A letisztult, elegáns dizájnnal rendelkező Trigger Z levehető, csúszásmentes gumiborítással ellátott csuklótámaszt kapott, ami hosszabb csaták alkalmával is kényelmes billentyűzet-kezelést biztosít. A billentyűzet csúszásmentes gumilábakon áll, amelyek kellő stabilitást garantálnak, így nem kell félni a csúszkálástól.

Az újdonság fonott USB 2.0-s kábelen keresztül kapcsolódik az adott számítógéphez, az USB 2.0-s csatlakozó pedig 14 karátos aranybevonatot is kapott a minél jobb érintkezés érdekében.

A Trigger Z várhatóan február folyamán válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban. Első körben csak a Cherry Brown MX billentyűkkel ellátott példányt lehet majd megvásárolni, de később régiótól függően a Cherry MX Red és Cherry MX Blue mechanikával ellátott modellek is forgalomba kerülnek.

A CM Storm Trigger Z várhatóan 34 900 forintos ajánlott végfelhasználói áron kerül az üzletek polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward