Prémium okostelefon-családon dolgozik a Samsung?

A Galaxy F az anyaghasználatot tekintve jelentene komoly előrelépést.

Prémium okostelefon-családon dolgozik a Samsung?

A Samsung ilyen irányba való elindulása egyáltalán nem érhet meglepetésként minket, a vállalat ugyanis, akármilyen csúcsmodellt tett le az asztalra az elmúlt évek során, mindig voltak kritikusok, akik találtak fogást a gépeken azoknak az anyaghasználata miatt. A Samsungnak már szinte védjegyévé vált, hogy műanyagból készült okostelefonokkal árasztják el a piacot, pedig ez nem a legjobb reklám (még akkor sem ha műanyag és műanyag között rengeteg különbség lehet). Ezt minden bizonnyal azért ők is érzik, és végre elérkezett az az idő, amikor tenni is szeretnének ez ellen.

Az egyik rangos koreai hírlap szerint, a Samsung fejlesztői jelenleg azon dolgoznak, hogy kifejlesszenek egy teljesen új termékcsaládot. Az ETNews hasábjain megjelentek alapján a Galaxy védjegy marad továbbra is, tehát az Android operációs rendszerrel képzelik el az új irányt is, de az S helyét az F veheti át a csúcson. A Galaxy F modellek az úgynevezett ultra-prémium irányba indulhatnak el, ahol az i-re a pontot az extravagáns anyaghasználattal tennék fel. Az új Galaxis első csillaga valamikor a következő év elején tűnhet fel az égbolton – ha hihetünk a pletykáknak.

A Galaxy Note 3 már jó irányba indult.

Továbbá a távol-keleti forrás már néhány konkrét részletéről is beszámolt a várható újdonság specifikációjának, így némileg alakulhat az összkép az első Galaxy F modellt illetően. Az anyaghasználatával kiemelkedő eszköz amellett, hogy teljesen fémből készült külsőt kaphat, egy 16 megapixeles, optikai képstabilizátoros fényképezővel a hátlapján kerülhet forgalomba, a motorterét pedig egy nyolcmagos Samsung Exynos lapka bérelheti ki. Ez utóbbi minden bizonnyal már egy big.LITTLE HMP megoldás, így a négy-négy fős csoportokra osztott energiatakarékos és teljesítményért felelős ARM magok külön és együtt is dolgozhatnak szimultán. Ráadásul az sem elképzelhetetlen, hogy már a 64 bitet is meg fogjuk kapni, ugyanis egy másik híresztelés alapján, ilyennel is a következő év elején áll majd elő a Samsung, válaszul az Apple A7 SoC-re. Az egyelőre nem derült ki, hogy mégis mekkora kijelzője lesz a fém Galaxynak, de a felbontása minden bizonnyal Full HD-snek ígérkezik.

A Galaxy F egyébként szigorúan véve már most is rendelkezik vetélytárssal, mert a HTC több eszközénél is csak minőségi fémet használ a burkoláskor. A HTC One a Minivel és a hamarosan befutó, nagyképű Maxszal egészen kellemes érzetet garantál a kézbevételt követően – sokan az Android iPhone-jának titulálják ebből kifolyólag az előbbi vasakat. A Galaxy F azt a vevőkört fogja célozni, akik ezért az érzésért választják inkább pl. a HTC-t.

A Samsung már jelenleg is két zászlóshajót futtat egymás mellett a Galaxy S-sel és a Galaxy Note-tal, a Galaxy F érkezését követően pedig már három személyesre bővülhet a készülékgyártó éllovassága. Ezzel a lépéssel persze valamelyest maguknak is konkurenciát állítanak így, de összességében jobban jöhetnek ki a dologból. Lassan például negyedévente újíthatnak valamit a csúcson, ezzel pedig kevesebb mozgásteret engednek a konkurens gyártók (Sony, LG, HTC) gépezeteinek. A Galaxy F az árazását tekintve is várhatóan a legmagasabb csúcsokra fog törni, a Galaxy Note köré várható ilyen tekintetben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward