Prémium kategóriás számítógép a Nexustól

A holland Nexus Technology műhelyében egy friss számítógépház készült el, amely a Prominent sorozatba tartozik. A közepes torony formátummal érkező újdonság a Prominent R nevet kapta és a minőségi házak piacán próbál majd labdába rúgni.

Prémium kategóriás számítógép a Nexustól

A holland Nexus Technology műhelyében egy friss számítógépház készült el, amely a Prominent sorozatba tartozik. A közepes torony formátummal érkező újdonság a Prominent R nevet kapta és a minőségi házak piacán próbál majd labdába rúgni.

Az 530 x 212 x 505 milliméteres mérettel rendelkező kuckó kívül belül feketében pompázik. 5,25 colos külső bővítőhelyekből összesen négyet találunk, de ezek közül a legalsó tartalmaz egy 3,5 hüvelykes ablakot is, így lehetőséget biztosít különböző 3,5 colos külső eszközök elhelyezésére (ventilátor-vezérlő, USB 3.0-s portokat kínáló bővítő egység, stb…). A ház belsejében összesen hat darab 3,5 colos adattároló elhelyezésére nyílik mód, de a merevlemezkeretek úgy vannak kialakítva, hogy azok 2,5 colos adattárolókat is fogadhatnak. Arról, hogy az adott HDD által keltett rezgések ne terjedjenek át a ház többi részére, gumírozott furatok gondoskodnak. A ház hátulján a tápegységnél is találunk néhány gumilapkát, amelyek szintén rezgéselnyelő funkciót látnak el.  A tápegység helyéhez még egy tépőzáras rögzítő is tartozik.

A ház hátulján a szokásos furatokat is megtaláljuk – szám szerint 5 darabot –, amelyek a folyadékhűtő szett beszerelését könnyítik meg. PCI bővítőhelyből nyolc darab áll rendelkezésre, az alaplapi tálca pedig ATX és micro-ATX formátumú alaplapokat fogad. Utóbbihoz természetesen szerelőablak is tartozik, így a processzor, illetve a processzorhűtő cseréje sokkal egyszerűbb, hiszen a művelethez nem szükséges kiszerelni az alaplapot. A ház belsejében kábelmenedzsment segíti a különböző adat- és tápkábelek hatékony, esztétikus elvezetését.

Az előlapi portok között ezúttal két USB 2.0-s, valamint egy USB 3.0-s csatlakozót találunk, de mellettük egy eSATA port és a szokásos audió csatlakozók is a kínálat részét képezik. Extra, hogy a ház tetején van egy SATA dokkoló is, ami 3,5 colos SATA adattárolók fogadására lett felkészítve.

A rendszer hűtéséről alap esetben két darab, egyenként 120 milliméteres átmérővel rendelkező, halkan üzemelő rendszerhűtő ventilátor gondoskodik: egy légkeverő a ház elején, egy pedig a ház hátulján lapul. Szükség esetén további négy ventilátorral javítható a szellőzés.

A Nexus Prominent R várható megjelenésével és ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward