Prémium kategóriás PC ház a Cooler Master-től

Megérkeztek az első képek a Cooler Master legfrissebb prémium kategóriás számítógépházáról, amely a Cosmos II-es nevet kapta. Az újdonság elődjéhez hasonló formavilággal érkezik, igaz, ennél a modellnél már több lekerekített éllel találkozunk, mint az első Cosmos névre keresztelt számítógépháznál. A friss kuckó minőségi felépítésével, jó felszereltségével, kitűnő szellőzésével és dizájnjával próbálja majd meghódítani a felhasználókat.

Prémium kategóriás PC ház a Cooler Master-től

Megérkeztek az első képek a Cooler Master legfrissebb prémium kategóriás számítógépházáról, amely a Cosmos II-es nevet kapta. Az újdonság elődjéhez hasonló formavilággal érkezik, de ennél a modellnél már több lekerekített éllel találkozunk, mint az első Cosmos névre keresztelt számítógépháznál. A friss kuckó minőségi felépítésével, jó felszereltségével, kitűnő szellőzésével és dizájnjával próbálja majd meghódítani a felhasználókat.

A ház tetején egy gazdagon felszerelt előlapi panel bújik meg. A csatlakozók között eSATA port, a szokásos audió kimenetek, valamint két USB 3.0-s és négy USB 2.0-s port is van. Felettük érintés-érzékeny bekapcsoló- és reset gombot, valamint néhány visszajelző LED-et találunk. Az előlapon, egy lecsúsztatható ajtó mögött bújnak meg a külső 3,5 colos és 5,25 colos bővítőhelyek: előbbiből kettő, míg utóbbiból három áll rendelkezésre. A ház belsejében öt darab 3,5 hüvelykes merevlemezhely lapul, amelyek 2,5 hüvelykes adattárolók fogadására is képesek.

Elsőre valószínűleg kevésnek tűnik majd a 3,5 colos belső bővítőhelyek száma, de ha a ház alján található két darab 120 mm-es átmérőjű ventilátort tartalmazó keretet kihajtjuk, további hat darab 3,5 hüvelykes bővítőhely tárul elénk, így összesen 11 darab 3,5 colos meghajtó öböllel gazdálkodhatunk, ami több, mint elég. Természetesen a lenti bővítőhelyek is támogatják majd a 2,5 colos adattárolókat.

A merevlemezhelyek mögött a tápegység található. A tápegység helyének alján rezgéselnyelő gumilapokat helyeztek el, a friss levegő bejutását pedig egy nagyméretű szellőző segíti. A ház természetesen fejlett kábelmenedzsmentet is kínál, hogy teljes legyen a kép.

Az alaplaptálca hatalmas, akár XL-ATX formátumú alaplapok fogadására is képes és rendelkezik szerelőablakkal, amelynek segítségével az adott alaplap kiszerelése nélkül cserélhetünk processzort, illetve processzorhűtőt. A hatalmas szerelőablak alapján a források úgy vélik, hogy a ház akár kétprocesszoros alaplapoknak is helyet adhat majd (például EVGA-SR-2), ami a fentiekből kiindulva egyáltalán nem is tűnik lehetetlennek. PCI bővítőhelyekből nem kevesebb, mint tíz áll rendelkezésre, de rajtuk kívül a ház a folyadékhűtő rendszerek csöveinek elvezetését megkönnyítő furatokat is kínál. A ház belsejében több ventilátor elhelyezésére is van mód a szokásos előlapi, hátlapi és a tetőn elhelyezett légkeverők mellett, ahogy az például a fenti képen is látszik.

Egyelőre nem tudható, hogy a Cosmos II pontosan mikor jelenik meg és mennyibe fog kerülni, de ha már fotózgatják, akkor nem lehet olyan messze a megjelenés.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward