Prémium "butamobillal" állt elő a Nokia

A Nokia 515 precícen kialakított, irigylésre méltó anyagokból felépülő házban lakik, és két SIM befogadására is képes.

Prémium "butamobillal" állt elő a Nokia

A Nokiánál még manapság is rengeteg pénzt hoznak a konyhára a különböző featurephone-ok, és ennek megfelelően egy percig sem hanyagolják el ezt a szegmenst a cégnél. Sőt mi több, ezúttal egy olyan konstrukcióval álltak elő, amire nagyon régóta nem volt példa.

A Nokia 515-nek már a számozása is elárulja, hogy nem egy belépő vassal állunk szemben, ám ezúttal az extrák nem a tudás terén keresendőek majd, hanem nemes egyszerűséggel a megjelenésében. Bizony nem kevés olyan csúcsmobil van jelenleg is a piacon, aminek érdemes lenne tanulnia az 515-ös modelltől. A ház mérnöki pontossággal került megmunkálásra: egyetlen anodizált és homokfúvással kezelt alumíniumból áll. Viszont nem teljesen unibody, mert az előlap külön illeszkedik bele. Ez, és a billentyűzet edzett polikarbonátból készült, és az egészet egy finoman ívelt Gorilla Glass 2 üveggel koronázták meg, mely polarizáción is átesett, hogy a lehető legkevesebb fényt tükrözze vissza - ennek köszönhetően erős napfényben is jól használható.

A meglepően nívós külcsín persze, mint azt azonnal leszögeztük, lényegében csak egy mezei mobilt takar, de azért a komolyabb fajtából. A részletes specifikációjában több, régi Nokiával közös vonásra is ráismerhetünk. A kijelzője 2,4 hüvelykes képátlójú, TFT technológiát használ, a felbontása meg 320 x 240 képpontos. A kamerája 5 megapixeles fotók készítésére alkalmas, LED villanó segíti a munkáját és lehetőségünk van a hangunkkal is exponálásra bírni. A tárhelye alapból mindössze néhány megás kapacitású, de van microSDHC kártyának hely, és így akár 32 GB-tal is "kiegészíthetjük".

A 114 x 48 x 11 milliméteres térfogatú eszköz tömege 101,1 gramm, ami jó eséllyel a kiemelkedő anyaghasználatnak köszönhető. A dupla és egyetlen SIM hellyel is forgalomba kerülő megoldások között az akkumulátort tekintve nem tudni, hogy milyen eltérések lesznek. Sajnos a telep kapacitására egyik esetben sem derült fény, és az üzemidővel kapcsolatosan is csak az egy SIM-esről szólt a fáma - ezzel 10,4 órán át telefonálhatunk 2G, és 5,3 órán keresztül 3G hálózatra kapcsolódva. A kártyák között az Easy Swap technológiát használva váltogathatunk, tehát nem aktívak szimultán. A hívásainkat kristálytiszta hanggal folytathatjuk (már ahol erre alkalmas a szolgáltató hálózata), ugyanis HD-voice támogatással bír a főszereplőnk.

A Nokia 515 annak ellenére, hogy prémium test öltött, nem kapott különösebben magas árcédulát, de azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy a legkisebb Lumia (520) okostelefonnal fog vetekedni. A különböző adóterhek nélkül a masina ára 115 euro lesz. A bevetésére ebben a negyedévben kerül sor, Oroszország, Németország, Svájc valamint Lengyelország áll a célkeresztben - legalábbis első körben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward