PowerColor SlingIt az ASUS Wavi mintájára

Az AMD videokártya gyártó partnere egy ötletes és hasznos kiegészítőt jelentett be a napokban. A SlingIt névre keresztelt kis megoldás tulajdonképpen az ASUS Wavi-jára hasonlít: a leírások alapján a két termék között szinte alig-alig vannak különbségek.

PowerColor SlingIt az ASUS Wavi mintájára

Az AMD videokártya gyártó partnere egy ötletes és hasznos kiegészítőt jelentett be a napokban. A SlingIt névre keresztelt kis megoldás tulajdonképpen az ASUS Wavi-jára hasonlít: a leírások alapján a két termék között szinte alig-alig vannak különbségek.

Ha az ASUS Wavi-ról szóló tesztünk már ismerős, akkor nagyjából világos lehet, hogy mire jó a SlingIt. A csomag – amely egy adóból és egy vevőből áll – az audió és videó jelek vezeték nélküli továbbítására használható. Az adót rákapcsolhatjuk PC-re, videokamerára, noteszgépre, set-top-box készülékre, játékkonzolra és minden egyéb olyan „forrásra”, amely rendelkezik HDMI videó kimenettel.

A vevőt ezzel szemben arra a televízióra, projektorra, illetve LCD monitorra kell kötnünk – természetesen ugyancsak HDMI kábelen keresztül – amelyen az adott készülék képét nézni szeretnénk. Az adó és a vevő között a 4,9 GHz-es és 5,9 GHz-es közötti tartományban üzemelő rádiófrekvenciás kapcsolat húzódik, ami maximum 25 méteres hatótávolságot biztosíthat, amennyiben az adó és a vevő fizikailag rálátnak egymásra.

A WHDI technológiára alapozó szett adója és vevője egy-egy mini USB 2.0-s portot is tartalmaz (a Wavi vevőjén két darab normál méretű USB 2.0-s port van): az adót a PC-hez, vagy a játékkonzolhoz, a vevőt pedig a játékkontrollerhez, az egérhez, vagy a billentyűzethez kell kapcsolni, így a másik szobából, a TV előtt ülve irányíthatjuk számítógépünket vagy játékkonzolunkat, méghozzá észrevehető késés nélkül. A HID támogatás csak és kizárólag Windows operációs rendszerrel ellátott PC-vel használható – áll a gyártó hivatalos weboldalán. Az USB HID támogatás mellett IR támogatás is rendelkezésre áll, azaz a vevő a beépített IR diódának köszönhetően veszi a távirányító jeleit és továbbítja is azokat az adónak, ahol egy IR Blaster névre keresztelt IR adókábel sugározza tovább a megfelelő készüléknek. Ez utóbbinak köszönhetően a másik szobából irányítható például a set-top-box.

 

A rendszer 1080p-s, 1080-i-s, 720p-s, 576p-s és 480p-s videó folyamok továbbítására egyaránt képes, sőt, még 1080p24 támogatással is rendelkezik. A videó folyam mellett  egyidejűleg akár 192 KHz-es, 24-bites, 7.1-csatornás audió folyamot is továbbíthatunk, legyen az AC3-as, vagy akár DTS Dolby típusú.

Az adó és a vevő egyformán 150 x 95 x 24 milliméteres mérettel, illetve 200 grammos súllyal rendelkeznek. Az adó működés közben 10W-ot, míg a vevő csak 8W-ot fogyaszt.

A SlingIt csomag esetében ajánlott végfelhasználói árról és várható megjelenésről nem szól a fáma. A szettel kapcsolatban további információk itt találhatóak

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward