PowerColor Radeon HD 6870 hat mini-DisplayPorttal

PowerColor Radeon HD 6870 hat mini-DisplayPorttal

A CeBIT érezhetően közeledik, ugyanis egyre több gyártó ad bepillantást abba, hogy milyen termékeket visz majd magával a hannoveri kiállításra. A legfrissebb információk a PowerColor háza tájáról érkeztek: a gyártó a tervek szerint egy különleges Radeon HD 6870-es videokártyáról rántja majd le a leplet jövő héten, amely nem kevesebb, mint hat darab mini-DisplayPort videó kimenettel rendelkezik.

Az Eyefinity6 technológiára támaszkodó újdonság segítségével lehetőségünk nyílik majd akár hat darab Full HD monitorból álló kijelző konfiguráció alkalmazására is: a hat darab monitor könnyedén lesz használható egyetlen nagy megjelenítőként, már ha győzzük pénzzel ezt az olcsónak egyáltalán nem mondható mulatságot. Természetesen nem csak Eyefinity6 konfiguráció, hanem „sima” Eyefinity rendszer létrehozására is lehetőség van, ekkor a rendelkezésre álló monitorokból külön-külön is létrehozhatunk egy-egy Eyefinity konfigurációt, sőt, még a HydraVision technológia használatára is lehetőség nyílik. A létrehozható Eyefinity megjelenítő-konfigurációkról az alábbi kép ad bővebb információt.

A PowerColor új videokártyája természetesen 1.2-es mini-DisplayPort csatlakozókat használ, amelyekhez a gyártó különböző átalakítókat is mellékel majd. Maga a videokártya szokás szerint 40 nm-es csíkszélességgel készülő Barts GPU köré épül, amely 1120 stream processzorral és 256-bites memória interfésszel rendelkezik. A termék 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával kerül forgalomba és CrossfireX támogatással is rendelkezni fog. Azzal kapcsolatban, hogy a GPU és a memóriachipek pontosan milyen órajelen üzemelnek majd, egyelőre nem érkeztek információk. Így vagy úgy, a hiányzó részletekről a CeBIT alkalmával szinte biztos, hogy lehull a lepel, így akkor valószínűleg azt is elárulja majd a gyártó, hogy mekkora összeget kell letenniük az asztalra mindazoknak, akik ilyen videokártyára pályáznak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward