PowerColor PCS+ HD5770 Vortex Edition

Az AMD egyik neves videokártya készítő partnere, a PowerColor ma bemutatta legfrissebb termékét, amelyről már néhány nappal ezelőtt érkeztek információmorzsák. A PowerColor PCS+ HD5770 Vortex Edition névre keresztelt újdonság egyedi hűtéssel érkezik és némi gyári tuningon is átesett, így igazán vonzó választás lehet azok számára, akik egy hatékony hűtővel ellátott, jó teljesítményű középkategóriás Radeon HD sorozatú videokártyát keresnek. A termékkel kapcsolatban egy nagyon fontos információ még nem áll rendelkezésre: egyelőre nem tudjuk, hogy pontosan mennyit kérnek majd el érte az üzletekben.

PowerColor PCS+ HD5770 Vortex Edition

Az AMD egyik neves videokártya készítő partnere, a PowerColor ma bemutatta legfrissebb termékét, amelyről már néhány nappal ezelőtt érkeztek információmorzsák. A PowerColor PCS+ HD5770 Vortex Edition névre keresztelt újdonság egyedi hűtéssel érkezik és némi gyári tuningon is átesett.

A Vortex sorozatú hűtés különlegessége abban rejlik, hogy a hűtőn elhelyezett ventilátor pozíciója állítható, azaz magunk állíthatjuk be, hogy a légkeverő mennyire magasan helyezkedjen el a hűtőbordák felett (így két vagy három slotot foglal el). Az új megoldás a gyártó állítása szerint - beállítástól függően - akár 15 fokkal is képes hűvösebben tartani a kártya alkatrészeit, mint a referencia hűtés, ez pedig nem elhanyagolható előny, főleg a meleg nyári napok alkalmával vagy ha tuningolni szeretnénk. Ha már szóba került a tuning, nézzük is meg, hogy milyen órajeleken üzemelnek a különböző komponensek. A 40 nm-es csíkszélességgel készülő, 800 stream processzort tartalmazó Juniper GPU magórajele 900 MHz, míg az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória 4900 MHz-es effektív órajelen ketyeg (850 MHz-es GPU és 4800 MHZ-es memória órajel vonatkozik a referencia Radeon HD 5770-esekre). A memória chipek és a GPU között természetesen a szokásos 128-bites adatsín teremt kapcsolatot.

A kártya videó kimenetei között két darab DVI portot, egy HDMI csatlakozót és egy DisplayPort kimenetet találunk. Az újdonsághoz a gyártó mellékel egy kupont is, amellyel ingyenesen beszerezhetjük a Call Of Duty: Modern Warfare 2-t is. A különleges hűtéssel ellátott, gyárilag tuningolt termék július 28-án jelenik meg az üzletek polcain.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward