PowerColor HD7970, egyedi hűtéssel

A PowerColor termékpalettája egy új videokártyával bővült, ami jelen esetben nem más, mint egy egyedi hűtéssel ellátott Radeon HD 7970-es példány.

PowerColor HD7970, egyedi hűtéssel

A PowerColor termékpalettája egy új videokártyával bővült, ami jelen esetben nem más, mint egy egyedi hűtéssel ellátott Radeon HD 7970-es példány.

Az újdonság referencia nyomtatott áramköri lapot alkalmaz, amelyen egy 28 nm-es csíkszélességgel készülő, Tahiti GPU lapul, méghozzá 3 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória társaságában. A 2048 stream processzort tartalmazó GPU ezúttal is 384-bites adatsín segítségével kapcsolódik a 3 GB-nyi fedélzeti memóriához. A PCI Express 3.0-s csatolófelülettel érkező videokártya GPU-ja 925 MHz-es magórajelen ketyeg, a GDDR5-ös fedélzeti memória pedig 1375 MHz-es valós, azaz 5,5 GHz-es effektív órajelen üzemel – ezek megegyeznek a referencia értékekkel. A DirectX 11.1-es, ATI Eyefinity, ATI Stream és CrossfireX támogatással egyaránt ellátott újdonság egy dual-link DVI-I porttal, egy HDMI csatlakozóval és két darab mini DisplayPort videó kimenettel bír.

A hűtésről ezúttal a PowerColor egyedi, két darab 92 milliméteres átmérőjű légkeverőt alkalmazó megoldása gondoskodik. A hűtő hőcsövekra alapoz és rendkívül hatékonyan dolgozik: a kétventilátoros kialakításnak és az egyedi, SSU dizájnnal rendelkező hőcső rendszernek köszönhetően a GPU üzemi hőmérséklete 10%-kal alacsonyabb, mint a referencia hűtéssel ellátott példányoké, a zajszint pedig 15%-kal csökkent – ugyancsak a referencia hűtéssel ellátott termékekéhez képest.

Az egyed hűtéssel ellátott PowerColor HD7970 hamarosan megjelenik az üzletek polcain. A termék várható végfelhasználói ára egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward