PowerColor HD7850 Fling Force Edition

A PoweColor egy új, egyedi hűtéssel ellátott Radeon HD 7850-es videokártyát mutatott be.

PowerColor HD7850 Fling Force Edition

A PowerColor legújabb videokártyája a HD7850 Fling Force Edition nevet kapta – az elnevezés a terméken található hűtés miatt alakult így.

Az újdonság alapját egy Pitcairn sorozatú, 28 nm-es csíkszélességgel készülő grafikus processzor adja, ami szokás szerint most is 1024 stream egységgel, 64 textúrázóval és 32 renderelő egységgel büszkélkedik. A GPU és a 2 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memória között 256-bites adatsín teremt kapcsolatot. A GPU 860 MHz helyett 910 MHz-es magórajelen ketyeg, a 2 GB-nyi VRAM pedig 4,8 GHz-es effektív órajelet alkalmaz. A videó kimenetek között ezúttal egy DisplayPort 1.2-es, egy HDMI 1.4a és egy dual-link DVI port sorakozik.

A komponensek hűtéséről egy egyedi videokártya hűtő gondoskodik, amely kétslotos felépítéssel bír és egyetlen, különleges légkeverővel érkezik. A Fling Force lényege, hogy a ventilátorlapátok végére egy-egy kihajtható terelőlap került, amelyek üresjáratban, azaz alacsony ventilátor-fordulatszám alkalmával minden lapáton csukva vannak, így a légkeverő 92 milliméteres átmérővel bír és halkan üzemel. Ahogy a GPU elkezd a terhelés miatt melegedni, a ventilátor fordulatszáma is emelkedik, majd a lapátokon található "szárnyak" kinyílnak, ezzel az átmérő 95 milliméterre növekszik, a termék pedig 10%-kal több levegőt tud megmozgatni, azaz összességében hatékonyabb hűtést kínál.

A friss videokártyán minőségi komponensek kaptak helyet. Ezek között PowerPAK SO-8, ferritmagos tekercsek és szilárdtest kondenzátorok egyaránt jelen vannak, amelyek stabil tápellátást kínálnak a komponensek számára, akár még tuning esetén is. A minőségi komponensek másik pozitív hatása az, hogy a videokártya nagyobb energiahatékonyság mellett üzemel.

A PowerColor HD7850 Fling Force Edition hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. A termék várható végfelhasználói ára egyelőre nem ismert. Mivel APAC kiadásról van szó, így az valószínűleg csak Ázsiában és a Pacifikus térségben kerül majd forgalomba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward