PowerColor HD5770 Vortex, szabályozható hűtővel

A PowerColor a Computex alkalmával bemutatott különleges videokártyák után most egy újabb innovatív Radeon HD 5770-es modellel jelentkezik, amely különleges, egyedi hűtéssel érkezik. A Vortex névre keresztelt hűtésnek köszönhetően a megszokottal ellentétben nem csak a ventilátor fordulatszámát, hanem a légkeverő által keltett légáram nagyságát és irányát is könnyedén beállíthatjuk, persze csak bizonyos kereteken belül, de így is nagymértékben javíthatjuk az egyes alkatrészek hűtésének hatásfokát azáltal, hogy a levegő nagy részét oda és úgy irányítjuk, ahol a legtöbb hő termelődik.

PowerColor HD5770 Vortex, szabályozható hűtővel

A PowerColor a Computex alkalmával bemutatott különleges videokártyák után most egy újabb innovatív Radeon HD 5770-es modellel jelentkezik. Újabbal, de nem ismeretlennel, mert már anno is kiderültek a legfontosabb részletek a kártyáról, csak épp nem jelent meg. A Vortex névre keresztelt hűtésnek köszönhetően a megszokottal ellentétben nem csak a ventilátor fordulatszámát, hanem a légkeverő által keltett légáram nagyságát és irányát is könnyedén beállíthatjuk, persze csak bizonyos kereteken belül, de így is nagymértékben javíthatjuk az egyes alkatrészek hűtésének hatásfokát azáltal, hogy a levegő nagy részét oda és úgy irányítjuk, ahol a legtöbb hő termelődik.

A légáramlat irányát a ventilátor körül elhelyezett kerettel szabályozhatjuk. A szabályozás mértékétől, azaz a keret és a ventilátor aktuális állásától függően (kiemelt vagy besüllyesztett) a teljes hűtés 2 vagy 3 bővítőhelyet foglal el. Hogy hogyan is működik a szabályzás? Arról a lenti két kép ad némi információt.

Maga a kártya egyébként a PCS+ HD 5770-es modell nyomtatott áramköri lapjára épül és gyárilag megemelt órajelekkel érkezik. A termék 40 nm-es csíkszélességgel készülő Juniper GPU-t tartalmaz, amely 800 stream processzorral gazdálkodhat. A rendszer 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával kerül forgalomba, a GPU és a memória chipek között pedig a már megszokott 128-bites adatsín teremt kapcsolatot. A DirectX 11-es, ATI Stream és ATI Eyefinity támogatásokkal érkező újdonság két DVI, egy HDMI és ez DisplayPort videó kimenetet kínál.

A friss termék ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk, mindössze annyi tudható, hogy a PowerColor Vortex HD5770 heteken belül megjelenhet kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward