PowerColor és Corsair tápegységek érkeztek

A Corsair egy új tápegység sorozattal jelentkezik a piacon, amelynek tagjait kifejezetten a játékos társadalom tagjainak ajánlja a cég. A Corsair mellett egy másik vállalat is újdonságokkal állt elő: a PowerColor – aki friss szereplő a tápegységek szegmensében – lerántotta a leplet első tápegység sorozatáról, illetve annak tagjairól.

PowerColor és Corsair tápegységek érkeztek

A Corsair egy új tápegység sorozattal jelentkezik a piacon, amelynek tagjait kifejezetten a játékos társadalom tagjainak ajánlja a cég. A Corsair mellett egy másik vállalat is újdonságokkal állt elő: a PowerColor – ami friss szereplő a tápegységek szegmensében – lerántotta a leplet első tápegység sorozatáról, illetve annak tagjairól.

Corsair Gaming sorozat: olcsó tápegységek játékosoknak

A Corsair egy 600W-os, egy 700W-os, valamint egy 800W-os tápegységet mutatott be, amelyek mind 80% feletti hatásfok mellett üzemelnek, így kiérdemelték a 80Plus minősítést. Az újdonságok megfelelnek az ATX v2.3-as szabvány kitételének és rendelkeznek aktív PFC támogatással is. A Gaming sorozatban helyet foglaló újdonságok ugyan nem moduláris, hanem fix kábelekkel érkeznek, ám a kábelek kábelharisnyában futnak, ami esztétikus és a rendszerhűtés szempontjából is hasznos.

A tápegységek alkatrészeinek hűtéséről dupla golyóscsapággyal ellátott ventilátor gondoskodik, amely 140 mm-es átmérővel bír. A ventilátor ledes világítással is fel van szerelve: hangulatunktól és a rendszerünkben világító ledek színétől függően piros, fehér vagy kék ledes világítást állíthatunk be, de ha egyik sem tetszik, akkor ki is kapcsolhatjuk ezt a funkciót.

A tápegységek pontos specifikációit a fenti táblázatokban találjuk. Az egységek szállítása már megkezdődött, ajánlott végfelhasználói áruk pedig sorrendben 100 dollár, 110 dollár és 120 dollár lesz.

[bold]Kétféle tápegység családdal mutatkozik be a PowerColor

[/bold]A gyártó eddig csak a videokártyák piacán volt jelen, ahol számos innovatív terméket készített. Mostantól a tápegységek szegmensében is válogathatunk majd PowerColor matricával felvértezett termékek közül. A gyártó kínálatában első körben Gaming és Extreme sorozatú modellek közül lehet választani: előbbiben 500W-os és 600W-os egységek vannak jelen, amelyek két  +12V-os fázissal rendelkeznek, míg utóbbiban egy 850W-os és egy 1 kW-os példány van jelen, méghozzá négy darab +12V-os tápfázissal.

A négy újdonságok megfelelnek az ATX 12V v2.2 és EPS 12V v2.91-es szabványoknak és mindannyian rendelkeznek aktív PFC támogatással is. Az SLI és Crossfire rendszerekhez egyaránt alkalmazható tápegységek közül a Gaming sorozat tagjainak alkatrészeit 120 mm-es átmérőjű, míg az Extreme modelleket 140 mm-es átmérőjű ventilátor tartja hűvösen. A Gaming modellek hagyományos, azaz nem moduláris, míg Extreme társaik moduláris felépítéssel érkeznek, ami azt jelenti, hogy a rendszer számára szükségtelen tápkábeleket leválaszthatjuk a tápegységről. A két család tagjai között további különbség, hogy a Gaming tápegységek 80% körüli hatások mellett üzemelnek, így 80Plus minősítést kaptak, az Extreme modellek viszont 85% körüli hatásfok mellett dolgoznak, így kiérdemelték a 80Plus Bronze minősítést.

Az újdonságok specifikációit ismét táblázatokba szedtük, ezek a fenti képeken láthatóak. A gyártó hivatalos weboldalán már feltűntek az újdonságok, ám azzal kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk, hogy mikor találkozhatunk velük az üzletek polcain, illetve mennyibe fognak kerülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward