Power Edition sorozatú GTX 670-esek az MSI-től

A két új GeForce GTX 670 remek tuningpotenciállal és egyedi hűtéssel kerül a boltok polcaira.

Power Edition sorozatú GTX 670-esek az MSI-től

Az MSI legfrissebb videokártyái GeForce GTX 670-es alapokon nyugszanak és a gyártó Power Edition sorozatába tartoznak, ami annyit tesz, hogy erősebb VRM áramkörrel, illetve 22,5%-kal jobb tuingpotenciállal érkeznek, mint a referencia modellek. Az új modellek esetében a GPU magfeszültsége mellett a PLL feszültség és a memóriachipek feszültsége is módosítható. Az erősebb VRM áramkör jóvoltából a referencia modelleknél 25%-kal több áram biztosítható a komponensek számára, ami jóval stabilabb tuningolást tesz lehetővé.

A két új videokártya GK104-es GPU-ja felett ezúttal egy kétventilátoros, Twin FrozR IV-es videokártya hűtő teljesít szolgálatot, amelyhez ezúttal is jár az MSI exkluzív Dust Removal eljárása, ami megakadályozza, hogy a hűtőbordák között, illetve a ventilátorok mögött por rakódjon le. Ezt a rendszer úgy éri el, hogy a számítógép bekapcsolása után a ventilátorok 30 másodpercig ellentétes irányban pörögnek. A 8 milliméteres átmérővel rendelkező, PWM támogatással is ellátott ventilátorok a szabadalmaztatott Propeller Blade technológiának köszönhetően 20%-kal több levegőt tudnak megmozgatni, mint hagyományos társaik. A hűtés összességében akár 20 Celsius fokkal alacsonyabb üzemi hőmérsékletet is képes biztosítani a GPU számára, a zajszint pedig ezzel egy időben 11,7 dB-lel alacsonyabb, mint a referencia modelleknél.

A videokártyák GK104-es GPU-ja ezúttal is 1344 CUDA maggal érkezik és 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 2048 MB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriához. Az N670GTX Power Edition/OC GPU-ja esetében az alap órajelet 1019 MHz-re, a boost órajelet pedig 1079 MHz-re emelték a gyártó mérnökei; a GDDR5-ös VRAM esetében azonban nem nyúltak a referencia értéknek minősülő 6008 MHz-es effektív órajelhez. Az N670GTX Power Edition ezzel szemben referencia órajelekre alapoz, azaz a GPU 915 MHz-es alap- és 980 MHz-es boost órajelen ketyeg, a memóriachipek pedig a szokásos 6008 MHz-es effektív órajelet alkalmazzák. Az Afterburner segédprogram segítségével a fentebb említett órajelek – és a különböző feszültségek(GPU, PLL, VRAM) – mindkét modell esetében tovább emelhetőek.

A Military Class III-as komponenseket tartalmazó GeForce GTX 670 Power Edition és Power Edition/OC két DVI, egy HDMI és egy DisplayPort videó kimenettel érkezik. Az újdonságokkal hamarosan találkozhatunk az üzletek polcain.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward