Porondon az új Moto 360, és érkezik a Sport modell is

A Motorola két méretben készítette el megújult Moto 360 okosórát, és hamarosan egy sportosabb variáns is elérhető lesz.

Porondon az új Moto 360, és érkezik a Sport modell is

A Motorola elsősorban a generációváltáson átesett Moto 360 okosórával készült a Berlinben megrendezett IFA-ra. Az újdonság immáron két eltérő méretben fog csábítani, így a nők és a férfiak is kompromisszumoktól mentesen lelhetik benne örömüket. Továbbá jön egy Sport variáns is, ami kifejezetten az edzéseknél jöhet jól.

Motorola Moto 360

Balra az új, jobbra pedig a régi Motorola Moto 360.

A Moto 360 kvázi utódja 1,56 hüvelykes kijelzővel lett ellátva, ami 360 x 330 képpontos felbontása révén 233 PPI-s pixelsűrűséggel szolgál. Ez a modell 46 milliméteres házban lakik, ami az urak csuklójára tökéletesen fog illeszkedni. Az elsősorban hölgyeknek szánt variáns már csak 42 milliméteres, és ennek megfelelően a kijelzője is kisebb, mindössze 1,37 colos lett. Ez a panel majdnem ugyanolyan felbontást vonultat fel, 360 x 325 pixeles, ebből kifolyólag valamelyest jobb a részletgazdagsága (263 PPI). Az előlapjuk 71,7 százaléka hasznos felület, amire okosóránál korábban még nem volt példa. Mindegyiknél könnyen cserélhető lesz a szíj, a női variáns esetében pedig kétféle méretből választhatnak majd a vásárlók, arra ugyanis a hagyományos 22 milliméter széles megoldás mellett elérhető lesz egy kecsesebb, 16 mm-es pánt is. Akárcsak az előd, ezek az okosórák is személyre szabhatóak lesznek még a vásárlást megelőzően a Moto Maker rendszerében – ez hozzánk legközelebb Németországban vehető igénybe pillanatnyilag. A Moto Maker révén nagyjából 300 különböző összeállításban lehet majd lecsapni a páros tagjaira.

A színfalak mögött a hardver a már jól bevált receptet követi – ami egyébként az eredeti Moto 360-ra nem volt jellemző, ugyanis gyengébb volt a konkurenciánál. Az Android Wear operációs rendszer mozgásba lendítéséért egy Qualcomm Snapdragon 400 besorolású központi chip fele. A szóban forgó SoC egy Cortex-A7 kvartettet vonultat fel 1,2 GHz-es órajelen egy Adreno 305 grafikus feldolgozó egységgel karöltve. A rendszermemória 512 MB, a tárhely pedig – ami leginkább csak átmeneti adattárolásra alkalmas – 4 GB-os méretben képviselteti magát. A kapcsolati lehetőségeik között van Bluetooth 4.0 LE modul, valamint 802.11 a/b/g Wi-Fi is, így képesek lesznek a telepített applikációk önálló életet élni. Sajnos az NFC chip úgy fest, hogy kimaradt a kelléktárukból, szóval a mobilos fizetési platformokkal nem tudnak együtt működni. Mint minden okosóránál, a Moto 360 modellek esetében is fontosak a szenzorok, melyek között elsősorban az optikai pulzusmérőt érdemes kiemelni. Ezen túlmenően van a tarsolyukban fényérzékelő, gyorsulásmérő és giroszkóp is. A beépített mikrofonoknak köszönhetően pedig hívások is folytathatóak velük, és hangutasításokat is lehet rajtuk keresztül adni a gazda szerepet betöltő mobilok részére – még a Shazam is működik ezzel.

A 42 mm-es Moto 360 esetében egy 300 mAh-s telep szolgáltatja az energiát, míg a 46 milliméteres szerkezetben már egy 400-as kapacitású egység ütötte fel a fejét, ezáltal valamelyest jobb üzemidőt lehet majd elérni a férfias kivitellel. Az újratöltés egy vezeték nélküli töltőpaddal történhet, amire elég csak a nap végén letenni az okosórát, és másnap akárcsak a gazdája, a kiegészítő is újult energiával vághat bele a mindennapos feladatai ellátásába. A Motorola mindkét készüléknél a 316L jelölésű rozsdamentes acélból készítette a testet, szóval garantáltan kiváló minőségérzetet sugároznak a szerkezetek, és a strapabírósággal sem lesz gond a Gorilla Glass üvegnek hála. A tervezés során arra is ügyeltek a szakemberek, hogy megfelelően védett legyen a belbecs a porral és a nedvességgel szemben is, végül IP67 minősítést kapott a Moto 360 páros. Ez azt jelenti, hogy víz csak nagyobb nyomás mellett juthat bele, de a fürdést vagy a strandolást simán bírni fogják, a porszemek pedig egyáltalán nem képesek beleférkőzni.

Érdemes megemlíteni azt, hogy ezek már azon Android Wear okosórák közé fognak tartozni, amik támogatja majd az iOS operációs rendszert is, vagyis akár az előzetes feltételeknek megfelelő iPhone-okkal is használatba vehetőek majd, nem csak androidos masinákkal. További érdekesség, hogy akár az autók intelligens fedélzeti számítógépéhez is képes kapcsolódni, és így a gépjárművekhez kötődő adatok is egyszerűen követhetőek lesznek a csuklóra szegezett készüléken.

Motorola Moto 360 Sport

A Moto 360 Sportról egyelőre nem sok információval rendelkezünk. Ezt a készüléket most még csak megvillantotta a kamerák kereszttüzében a vállalat, a végleges bemutatására csak a jövőben kerül majd sor. Állítólag ezt egy speciális megjelenítővel látta el a Motorola, mely az egészen beszédes AnyLight névre hallgat. Ez a hibrid megoldás vélhetően a napfényt is fel tudja majd használni a munkája során, de megvilágítással is rendelkezni fog, így minden körülmények között remekül fog látszani rajta minden szükséges információ. Érdekesség még a neve mellett, hogy GPS vevő is került bele, így lényegében egymagában képes kiváltani a különböző testedzések (biciklizés, futás, úszás) során az okostelefont. A főbb specifikációi megegyezhetnek a fenti páros tagjainál megismertekkel. Ez jelen állás szerint három színben lesz elérhető, fekete, fehér és narancssárga alkotja a teljes kínálatot.

A Motorola Moto 360 a különböző kiviteleivel rendkívül széles ársávot fognak lefedni. 300 dollárról indul a legolcsóbb kivitel, és a Moto Makeren keresztül egészen 500 dollárig is felmehet az érte elkért összeg. A Moto 360 Sportnál egyelőre az árazásról nem esett szó, de ez nem is igazán lényeges addig, ameddig nem ismerjük a gépezet minden ütőkártyáját.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward