Porondon a Galaxy Grand 2

A Samsung újdonsága a középkategóriát veszi célba akár két kártyahellyel, de felsőkategóriás érzést nyújt az anyaghasználatában a tulajdonosának.

Porondon a Galaxy Grand 2

A Samsung a tavalyi év végén leplezte le a Galaxy Grand névre keresztelt okostelefonját, ami az elmúlt, közel egy év során eléggé sikeresnek bizonyult ahhoz, hogy megszavazzák neki a bizalmat a következő generáció elkészüléséhez. Ennek köszönhetően a vállalat leleplezte az immáron szériává avanzsáló Galaxy Grand legújabb variánsát, melyet a szokásaikhoz híven mindössze számozás útján különböztetnek meg az elődétől.

Az új üdvöske kézbevételét követően azonnal jó érzés foghatja el a felhasználókat, mivel a gyártó kiemelten odafigyelt az anyaghasználatra a telefon tervezésekor. A hátlapot ugyanazzal a puha tapintású, kellemes, szintetikus bőrbevonattal látták el, mint a Galaxy Note 3-ét és a 10.1 hüvelykes Note 2014 Edition tabletét. Ám ettől függetlenül továbbra is az előlap tartogatja a fontosabb dolgot, jelen esetben egy 5,25 colos képátlójú megjelenítőt. A kapacitív, TFT LCD panel 1280 x 720 képpontos felbontást alkalmaz, így a pixelsűrűsége 280 PPI-s. Felette, a közelség- és a fényerőszenzor mellett egy 1,9 megapixeles HD kamera tekint előre, és várja, hogy a videócsevegéseink alkalmával hadrendbe állhasson. A bőr és fém keretbe foglalt főkamera 8 MPixeles képek és 1080p-s videók készítésére alkalmas, a munkáját pedig egy LED villanó is segíti a mindennapok során, így rosszabb fényviszonyoknál is előkaphatjuk.

Az operációs rendszer személyét az Android 4.3 tölti be, amely most a Samsungnak kiemelten fontos. Ezzel a Jelly Bean verzióval kapott támogatást a Bluetooth 4.0 LE, amit a Samsung Galaxy Gear okosóra a mindennapi kapcsolatteremtés során használ. Az alacsony energiaigényű Bluetooth modulon túlmenően a kapcsolati lehetőségek között van 802.11 b/g/n Wi-Fi 2,4 és 5 GHz-es frekvenciák támogatásával és DLNA-val, GLONASS műholdakkal is kommunikáló A-GPS vevő és persze az elmaradhatatlan 3G HSPA+ mobil hálózati modem. A Grand 2 készül majd hagyományos és két SIM-es változatban is. A gépezet sebességéért egy négymagos chip fog felelni, mely egyelőre az ismeretlenség homályába burkolózik. (Vélhetően MediaTek vagy Qualcomm chipről van szó, és Cortex-A7 magokra számíthatunk.) A lapka 1,2 GHz-es órajelen fog üzemelni és 1,5 GB-nyi rendszermemória kapcsolódik majd hozzá. A tárhely kapacitása 8 GB-os méretet öltött, ami bizony nem túl sok, de lesz lehetőség a bővítésére microSD-vel, akár 64 GB-tal is.

A Grand 2 megnövekedett kijelzője szerencsére nem jelenti azt, hogy ez a készülék nagyobb lesz, mint az első Grand volt, sőt mi több, az újdonságnak kisebb a térfogata és a súlya is mindössze egyetlen grammal nőtt csak. A mostani alanyunk 163 grammot nyom és egy 146,8 x 75,3 x 8,9 milliméteres vonalakkal határolt házba sikerült a mérnököknek mindent belezsúfolnia. Az eszköz több, összesen három árnyalatban lesz megvásárolható az induláskor: a fekete és a fehér mellett a rózsaszín a választható opció. A készüléket egy 2600 mAh-s akkumulátorral látták el. Ez egészen jó üzemidőt jelenthet, ha éppen nem aknázzuk ki a második SIM kártya hely nyújtotta lehetőségeket, valamint arról se feledkezzünk meg, hogy vélhetően jó energiahatékonysági mutatókkal rendelkező Cortex-A7 magokkal van dolgunk. A várható üzemidőről egyelőre nincs információnk.

A Samsung Galaxy Grand 2 elérhetőségét illetően sajnos egyelőre semmiről nem esett szó. Ennek fényében csak a későbbiekben derül ki az ajánlott fogyasztói ár és a pontos megjelenési dátum is. Remélhetőleg már a karácsonyfa alá bekerülhet majd a Grand 2, mert a középkategóriában egy kellemes árral vonzó ajándék lehet belőle a család bármely tagjának.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward