Shop menü

PORNÓS KICSENGÉSŰ LETT A TWITTER BLUE ÚJ NEVE

Továbbra is kalandos az X-re átnevezett platform útja, és Musk csapata már újabb azonosítókat is megszerzett, melyek alapján akár új szolgáltatásokat is indíthat.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Pornós kicsengésű lett a Twitter Blue új neve

Egy idei úgy tűnt, hogy az X előfizetés neve marad majd Blue, bár ennek kapcsán megjegyeztük, hogy furcsa lenne, mert eléggé erőteljes célzást jelent a jó öreg Twitterre. Nos, nem tartott sokáig, már arról számolhatunk be, hogy bizony ezt is átkeresztelték. Ezzel párhuzamosan pedig kisajátította magának a vállalat olyan azonosítókat, mint a @Music vagy a @Sports.

A Blue a továbbiakban egyszerűen Premium, illetve X Premium lesz.

Ezen a ponton a vállalat egy kicsit szerényebb az átnevezéssel, zárójelben azért még odaírják, hogy (Blue), hogy az emberek tisztában legyenek azzal, hogy miről is van szó az új X Premium esetében. Túl sok fantáziát nem vittek ebbe az átnevezésbe sem, mint ahogy a tweeteknek sem lett különleges fantázianeve, csak posztokként kell a bejegyzésekre hivatkozni egy ideje. Akik benne vannak napi szinten a friss hírekben, azok számára persze egyértelmű lesz, hogy mire kell az X Premium címszó alatt gondolni.

Galéria megnyitása

Azonban már vannak vicces beszámolók arról, hogy ez az átnevezés nem a legszerencsésebb. Többen is jelezték, hogy ennek eléggé olyan a hangzása, mintha valamilyen felnőtteknek szóló tartalomról lenne szó, amiért fizetni kell. Egy felhasználó arról számolt be, hogy a párja felelőségre vonta, hogy mit keres a bankkártyán egy friss befizetés X Premium névre szólóan 8 dolláros összegről. De a bankoknál is okozott a dolog némi zavart, egy másik beszámoló szerint a bank arról értesítette a felhasználót, hogy gyanús aktivitást észleltek, mert X Premium néven történt egy ismeretlen levonás a kártyáról.

Galéria megnyitása

A pornós párhuzam már az X új ikonja miatt is előkerült egyébként, de ezt csak finoman befűzzük ide, ha már úgyis előjött a téma. Egy X felhasználó egymás mellé pakolta egy rakás erotikus tartalommal foglalkozó honlap böngészős ikonját, köztük a mikroblogét is, ami lényegében egyáltalán nem lóg ki a sorból. Ez pedig szülhet kellemetlen pillanatokat.

Galéria megnyitása

Lényegesen fontosabb friss hír még az X kapcsán, hogy a platformon az új kifizetési rendszerrel már most gondok vannak. A vártnál sokkal többen jelezték, hogy szeretnének a bevételszerzési lehetőséget igénye venni. Emiatt sokkal lassabban haladnak az ellenőrzéssel a vártnál, de mindenkit nyugalomra intenek. A nagy sikernek a vállalat örül, a felhasználók viszont nem biztos, hogy teljesen boldogok, de mindenki megkapja majd a pénzét, csak kicsit tovább kell erre várni.

Persze az senkit nem fog már meglepetésként érni, hogy Elon Musk irányítása alatt a csapat nem tudja tartani az előzetesen belengetett időpontot. De azon lesznek, hogy mindenki a lehető leghamarabb tudjon csatlakozni és minél előbb hozzájusson a reklámokból megszerezhető bevételhez.

Galéria megnyitása

Végül még arra is ki kell térni, hogy az X megszerezte a @Music azonosítót a platformon, ami a kezdetek óta egy ember kezében volt. Jeremy Vaught 16 évvel ezelőtt regisztrálta a Twitteren a @Music fiókot, most viszont ezt elvette a mikroblog. Emellett pedig a @Sports is eltulajdonításra került.

Hogy pontosan mit tervez az X a Music és a Sports fiókokkal, azt nem tudjuk egyelőre, de egy biztos: villámgyorsan hozzá is csatolták ezeket az X-hez, és összeigazították a megjelenésüket a platform profiljával. Sőt mi több, nem állt meg itt a vállalat, és már a @Movies és a @TV is az X kezében van.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére