Pokoli fenevadat szabadít a Lian Li a PC piacra

A legújabb számítógépház a PC-D666-os típusjelzést kapta, belsejében pedig akár két komplett konfiguráció is elfér.

Pokoli fenevadat szabadít a Lian Li a PC piacra

A Lian Li háza táján olykor-olykor feltűnik egy-egy érdekes, rendhagyó számítógépház. A legújabb különlegesség a bibliai "Fenevad" számát kapta – nem is véletlen, hogy pont most jelentik be.

A PC-D666-os modell egy hatalmas számítógépház, ami két konfigurációt fogad: az egyik részlegben elhelyezhető egy nagyteljesítményű munkagép, ami ATX vagy EATX formátumú alaplapra támaszkodik, míg a másikban egy energiatakarékos, kompaktabb konfigurációt szállásolhatunk el, hála a microATX, illetve Mini-ITX alaplapok támogatásának.

Az óriási számítógépház szokás szerint most is alumíniumból készült, formavilága pedig egyszerűséget, letisztultságot sugall. A fekete-piros színvilággal rendelkező újdonság mindent tartalmaz, amire két PC konfiguráció esetében szükség lehet.

A torony formátumú PC-D666 381 milliméter széles, 580 milliméter magas és 510 milliméter mély, tömege pedig 11,5 kilogramm – PC komponensek nélkül. A két részre osztott beltér okosan meg lett tervezve. A nagyobbik rendszert hatalmas hely fogadja: a szerelőablakkal és kábelmenedzsmentet segítő gumírozott kivágásokkal ellátott alaplaptálcán E-ATX, ATX vagy microATX formátumú alaplapot helyezhetünk el. Mivel az adattárolókat fogadó részt a kisebbik rendszer házrészébe csoportosították, így a nagyobbik részen fejedelmi tér várja a különböző rendszerkomponenseket.

A bővítőkártyák maximum 420 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak, csak úgy, mint a tápegység; processzorhűtőből pedig maximum 165 milliméter magas példányt építhetünk be. Az előlap mögött négy darab 120 milliméteres légkeverő lapul, a hátoldalon pedig rendszerenként egy-egy 120 milliméteres ventilátor fújja ki a meleg levegőt. Igény esetén akár további hat darab tetőlapi légkeverő is beszerelhető – rendszerenként három-három. A hátlapon a folyadékhűtő rendszerek külső hőleadó radiátorához tartó csövek is kivezethetőek, hála a gumírozott furatoknak. A ház belsejében természetesen folyadékhűtő radiátorok is elférnek, hosszúságuk maximum 480 milliméter lehet.

A másik házrészben, ahol a microATX vagy Mini-ITX alaplapot fogadó, szerelőablakkal és kábelmenedzsmentet segítő kivágásokkal is ellátott alaplaptálca lapul, már csak négy PCI bővítőhely található. Ebben a részlegben alakították ki a meghajtókat fogadó bővítőhelyeket, így itt már csak 320 milliméter hosszú bővítőkártya, 155 milliméter magas CPU hűtő és 270 milliméter hosszú tápegység fér el.

Az adattárolókat hat darab 3,5 hüvelykes és 6 darab 2,5 hüvelykes bővítőhely várja, 5,25 hüvelykes külső bővítőhelyekből pedig összesen 5 áll rendelkezésre. A 2,5"/3,5"-os meghajtók moduláris bővítőkeretekben foglalnak helyet, szám szerint kettőben, amelyekhez még Hot-Swap támogatás is jár. Egy-egy ilyen moduláris keret három darab 3,5 hüvelykes és két darab 2,5 hüvelykes adattárolót fogad – a Hot-Swap támogatás csak előbbiekhez jár. A maradék két 2,5 hüvelykes bővítőhelyet a ház alján alakították ki.

Mindkét rendszer külön bekapcsoló- és reset gombokat kapott, plusz mindkettőhöz járnak a szokásos audió csatlakozók, méghozzá négy darab USB 3.0-s port kíséretében.

A Lian Li PC-D666-os számítógépháza november elején válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 599 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward