Pók lenne a világhálón a médiamogul

Pók lenne a világhálón a médiamogul

Minden tulajdonában lévő sajtóorgánum világhálón is hozzáférhető tartalmának fizetőssé tételét tervezi Rupert Murdoch médiamogul. Az intézkedés még a kábelhálózat tagjaira, így a nagy népszerűségnek örvendő Fox News hírcsatornára is kiterjed - erősítette meg Chase Carey vezérigazgató. A lépésre azért van szükség, mert a számtalan televízióállomást, napilapot és magazint birtokló News Corp eredménye idén és jövőre is jelentősen elmarad a prognózisoktól, annak ellenére is, hogy a reklámpiacon már a fellendülés halvány jelei mutatkoznak.

A társaság 203 millió dollár mínusszal zárta üzleti évének június 30-án végződött negyedik negyedét, az elmúlt pénzügyi évben pedig 3,4 milliárd dollár nettó veszteség szenvedett el, szemben az előző év 5,4 milliárdos nyereségével. Murdoch az új rendszer bevezetésétől nemcsak komoly bevételt, de a hírszolgáltatás átstrukturálódását is várja, mondván: ha sikerrel járnak, a többi piaci szereplő is átáll majd a fizetős rendszerre. Rövid távon ugyanakkor komoly verseny alakulhat ki az ingyenes, de minőségi híreket szolgáltató portálok, például a BBC és a fizetős site-ok között.

A News Corp más téren is újítani készül: egyelőre ugyan nem fejleszt elektronikus olvasókat, ám az Amazon Kindle készülékén igyekszik elérhetővé tenni tartalmait.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward