PLS panelre alapoz az ASUS új, minőségi monitora

Az ASUS termékpalettája egy új, hatalmas felbontást és színhű képi megjelenítést kínáló LCD monitorral bővült.

PLS panelre alapoz az ASUS új, minőségi monitora

A PB278Q esetében 27 colos képátlójú, PLS típusú LCD kijelző áll rendelkezésre, amely LED-es háttérvilágítással, 16:9-es képaránnyal és 2560 x 1440 pixeles natív felbontással bír. Az új monitor mind függőlegesen, mind pedig vízszintesen 178 fokos betekintési szöget biztosít, az IPS technológia jóvoltából pedig kiváló minőségű, színhű képi megjelenítést kínál. Az LCD kijelző 0,233 milliméteres képpont távolsággal érkezik és 300 cd/m2-es fényerőt, valamint 5 ms-os válaszidőt kínál – utóbbi érték a szürkéből szürkébe történő átmenet esetén érvényes. A valós kontrasztarányról nem hullott le a lepel, mindössze annyi derült ki, hogy a termék dinamikus kontrasztaránya 80 000 000:1 értéket képvisel. A megjelenítő az sRGB színtér 100%-át képes lefedni.

A szép képről a már jól ismert Splendid Video Intelligence technológia gondoskodik, amely ötféle videómódot kínál a minél valósághűbb képi megjelenítés érdekében (tájkép, mozi, sRGB, normál és a felhasználó által beállított mód), a megfelelő mód kiválasztására pedig gyorsbillentyűvel van lehetőség. A repertoárban a már jól ismert QuickFit eljárás is helyet kapott, amely a virtuális átméretezési funkció segítségével lehetőséget biztosít a dokumentumok valós méretben történő megjelenítésére. Ezek mellett az ASUS Smart Contrast Ratio technológiája is rendelkezésre áll, amely a kontraszt és a képélesség javításáért felel.

Az új monitor minden fontos videó bemenettel rendelkezik, így a kínálatban az 1.4-es HDMI port mellett az 1.2-es DisplayPort, a Dual-link DVI-D és a D-Sub csatlakozó is jelen van. A rendszer emellett 3,5 milliméteres audió bemenettel és 3,5 milliméteres fejhallgató kimenettel is rendelkezik. A beépített hangszórók 2 x 3W-os terhelhetőségűek és sztereó hangzást kínálnak. A kábeleket intelligens kábelrendező segítségével tarthatjuk rendben.

A termék állvánnyal együtt 643 x 552,3 x 218 milliméteres mérettel bír, tömege pedig 8,8 kilogramm. Az állvány lehetőséget biztosít az LCD kijelző döntésére (+20° – -5°), elforgatására (+60° – -60°) és magasságának állítására is (0-120 mm), sőt, még pivot/portré módot is kínál. A monitort a VESA 100-as támogatásnak köszönhetően könnyedén fali konzolra, illetve mozgatható fali karra rögzíthetjük. A 27 colos képátlójú újdonság tipikus fogyasztása 60 watt, készenléti- és kikapcsolt állapotban azonban kevesebb, mint 0,5 wattal is beéri.

Az új monitor Magyarországon várhatóan október folyamán jelenik meg az üzletek polcain.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward