Pletykából valóság: itt a GeForce GTX 460 SE

Pletykából valóság: itt a GeForce GTX 460 SE

A GeForce GTX 460 SE neve a korábbi pletykákból már ismerős lehet, mostantól azonban hivatalosan is egy új termék fut majd ez alatt a név alatt, ugyanis az Nvidia ma hódító útjára indította a GeForce GTX 460-as modell legfrissebb, kissé butított, de cserébe olcsóbb változatát.

Az új termékkel a gyártó költséghatékony megoldásokat kereső felhasználókat veszi majd célba. A GeForce GTX 460 SE elődjéhez hasonlóan szintén 40 nm-es csíkszélességgel készülő GF104-es grafikus processzorral érkezik majd, ám a megszokott 336 darab CUDA mag helyett egy SM tömbnyivel kevesebb, azaz csak 288 darab áll rendelkezésre. A GPU ettől eltekintve ugyanúgy 256-bites adatsínnel kapcsolódik majd az 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriához, mint ahogy azt az 1 GB-os GeForce GTX 460 esetében már megszokhattuk, ám mind a memóriachipek, mind a CUDA magok/GPU órajele alacsonyabb lesz, mint az 1 GB-os GeForce GTX 460 esetében.

A GeForce GTX 460 SE GPU-ja már nem 675 MHz-en, hanem „csak” 650 MHz-en ketyeg, így a CUDA magok órajele sem 1350 MHz-es, hanem csak 1300 MHz-es. Az 1 GB-nyi GDDR5-ös VRAM-nál 3400 MHz-es effektív órajelet alkalmazott a gyártó, ami 200 MHz-cel alacsonyabb, mint amit az 1 GB-os GeForce GTX 460-as modell esetében már megszokhattunk. Az SM tömbök számának csökkenésével természetesen a textúrázókból is kevesebb lett: 56 darab helyett most már csak 48 darab ilyen egység áll rendelkezésre.

Az új videokártyák kétutas SLI, CUDA, PhysX és DirectX 11-es támogatásokkal érkeznek, a GPU hűtéséről pedig egy kétslotos megoldás gondoskodik majd. A referencia modelleken egy HDMI és két darab DVI videó kimenet lesz jelen. Az újdonságok hamarosan feltűnhetnek majd a boltok polcain is. A referencia GTX 460 SE modellek ajánlott végfelhasználói ára 179,99 dollár lesz. Mivel az egyes gyártók kínálatában már kezdenek megjelenni a különböző GeForce GTX 460 SE modellek, így hamarosan jelentkezünk egy kisebb összefoglalóval, amelynek keretén belül csokorba szedjük az új videokártyákat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward