Pici, jól felszerelt Z68-as Gigabyte alaplap érkezik

A Gigabyte műhelyében már több Z68-as lapkakészlettel ellátott alaplap is készült, amelyek közül néhány a LucidLogix Virtu szoftverével kerül majd a boltok polcaira, ahogy arról egyik korábbi hírünk alkalmával már beszámoltunk. A gyártó kínálatában egy különleges, micro-ATX formátummal érkező Z68-as különlegesség is helyet kap majd, amely pici mérete ellenére rendkívül jól felszerelve érkezik.

Pici, jól felszerelt Z68-as Gigabyte alaplap érkezik

A Gigabyte műhelyében már több Z68-as lapkakészlettel ellátott alaplap is készült, amelyek közül néhány a LucidLogix Virtu szoftverével kerül majd a boltok polcaira. A gyártó kínálatában egy különleges, micro-ATX formátummal érkező Z68-as különlegesség is helyet kap majd, amely pici mérete ellenére rendkívül jól felszerelve érkezik.

A GA-Z68MX-UD2H névre keresztelt újdonság az Intel hamarosan megjelenő Z68-as lapkakészlete köré épül, amely ötvözi a P67-es és a H67-es alaplapok jó tulajdonságait, de ezzel együtt egy új technológiát is bemutat, amely Smart Response Technology néven debütál. Ez utóbbi eljárásról annyit kell tudni, hogy hibrid adattároló rendszer létrehozásában segít: egy HDD és egy SSD kombinálásával egy ütőképes adattároló rendszert hozhatunk létre, amely ötvözi a HDD és az SSD meghajtók előnyeit. A technológiáról bővebben itt lehet olvasni.

A 240 x 240 mm-es mérettel rendelkező újdonság LGA-1155-ös processzorfoglalattal érkezik, így a második generációs Core i sorozatú processzorok fogadására lesz képes, amelyek Sandy Bridge néven futnak. A rendszer tápellátásáról egy hétfázisú VRM áramkör gondoskodik, a processzorfoglalat pedig négy darab DDR3-as memóriafoglalattal áll összeköttetésben annak érdekében, hogy a kétcsatornás DDR3-as memóriatámogatás maradéktalanul kiaknázható legyen.

A bővítőhelyek között összesen három darab PCI Express 2.0 x16-os slotot találunk, amelyek közül az első és a harmadik a processzor beépített PCI Express vezérlőjéhez csatlakozik. Az első slot egykártyás módban x16-os, míg kétkártyás módban a harmadik slottal együtt x8-as sávszélesség mellett üzemel. A második PCI Express 2.0 x16-os bővítőhely a Z68-as PCH-hoz csatlakozik és x4-es sávszélességet kínál. A rendszer CrossfireX és SLI típusú multi-GPU támogatást egyaránt kínál. A felsorolt bővítőhelyek mellett egyébként még egy PCI Express x1-es slot is található az alaplapon, amely szintén a Z68-as PCH PCI Express vezérlőjéhez kapcsolódik.

A hátlapi kivezetések között egy DVI, egy D-Sub, egy DisplayPort és egy HDMi videó kimenetet találunk. A csatlakozók között két darab USB 3.0-s port is lapul, de mivel a gyártó két darab kétportos USB 3.0-s vezérlőt alkalmazott, így két előlapi USB 3.0-s port is rendelkezésre áll, tüskesor formájában. SATA 3 Gbps-os portból összesen négyet kapunk: három belsőt és egyet eSATA port formájában. SATA 6 Gbps-os csatlakozókból kettőt a Z68-as PCH biztosít, míg további kettőt egy külső vezérlő segítségével lehet igénybe venni.

HD audió vezérlőből egy Realtek ALC 889-es példányt kapunk, amely Dolby HomeTheater támogatással érkezik és amelyhez optikai audió kimenet is társul. A termék Gigabites Ethernet vezérlővel, USB 2.0-s portokkal, COM port kivezetéssel, TPM modul interfésszel és Dupla BIOS-szal érkezik. A hírek szerint a Z68-as sorozattal kezdődően a Gigabyte is grafikus kezelőfelülettel ellátott BIOS-ra tér át, ami a TouchBIOS nevet viseli.

Az új alaplap - ahogy a Z68-as lapkakészlet és a többi gyártó Z68-as alaplapjai is - napokon belül elérhetővé válik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward