Pici, de ütős a Lian Li új PC háza

Pici, de ütős a Lian Li új PC háza

A minőségi számítógépházairól ismert Lian Li egy új, kompakt PC házzal zárja a hetet, amely a Mini Q sorozatba tartozik és a PC-V354-es típusjelzést kapta. A kompakt kis újdonság ideális lehet helytakarékos asztali konfiguráció építéséhez, de a HTPC építők számára is megfontolandó lehet a beszerzése, ugyanis a rendszer kis mérete ellenére meglepően nagy szabadságot ad a felhasználóknak: a videokártya számára maximum 350 mm hosszú hely áll rendelkezésre,  ami bőségesen elég. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ehhez néhány merevlemez helyet fel kell áldoznunk: a négy HDD számára helyet biztosító merevlemez keretet hosszabb videokártya alkalmazásakor el kell távolítani.

Az új ház 245 x 320 x 420 mm-es méretű, 4,17 Kg-os súllyú és fekete, ezüst, illetve piros változatokban kerül hamarosan a boltok polcaira. A házban micro-ATX, mini-ITX és Mini-DTX alaplapok elhelyezésére nyílik lehetőség, 3,5 hüvelykes bővítőhelyből pedig összesen 7 darabbal gazdálkodhatunk, az egy szem 5,25-ös hely mellett. Érdekesség, hogy a ház előlapján a szokásos audió csatlakozók mellett egy SD kártyaolvasó és két darab USB 3.0-s port is helyet kapott. A rendszer tápellátásáról hagyományos, ATX formátumú tápegységgel gondoskodhatunk, amelynek helyén gumi alátéteket is találunk, így megakadályozható, hogy a tápegység ventilátora által keltett rezgések átterjedjenek a rendszerre. A hatékony szellőzés érdekében a PCI bővítőhelyek takaró lemezei perforáltak, így az alkatrészek által termelt meleg levegő itt könnyedén távozhat, de természetesen aktív hűtés is található a rendszerben: a ház elején két darab, kék ledes világítással ellátott, 120 mm-es átmérőjű ventilátor teljesít szolgálatot, míg a ház tetején egy 140 mm példány segít a hatékony hűtésben.

A Lian Li Mini Q PC-V354-es kompakt, letisztult dizájnnal rendelkező számítógépháza augusztus végén érkezik meg a viszonteladókhoz, azaz szeptember elején remélhetőleg már szélesebb körben is elérhető lesz. Az ezüstben és feketében pompázó változatokért 179 dollárt, míg a piros házért 199 dollárt fognak elkérni az üzletekben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward