Philips Power Potion 3000 – egy energiabank is lehet szép

A Philips külső akkumulátora nemcsak rettentő hasznos és jól hordozható, de még jól is mutat.

Philips Power Potion 3000 – egy energiabank is lehet szép

Napjainkban egyre több dolog működik akkumulátorokról, és egyre nagyobb étvágyú okostelefonok születnek, ezért cseppet sem meglepő módon, aranykorukat élik a külső akkumulátorok. Az a mondat viszont nem sokszor hangzik el ezeknek az eszközöknek a kapcsán, hogy „nézzétek, milyen szép powerbankom van”. Ezen szeretne változtatni a Philips, és a vállalat által alkotott Power Potion 3000 valóban egy olyan kütyü lett, amivel a felhasználója még akár villoghat is a barátai előtt.

Az energiabankok dizájnja általában huszadrangú a fejlesztések során, legfeljebb egy mutatós burkolatot húznak az akkumulátorok köré a gyártók. Ezt látva a Philips most egyértelműen arra ment rá, hogy az új külső akkumulátora a megjelenésével is hódíthasson, ezáltal még több érdeklődő figyelmét hívja fel magára. Rengeteg eltérő képességű powerbank kapható kereskedelmi forgalomban, akadnak, amik azt a célt szolgálják, hogy minél nagyobb tartalékot vonultassanak fel, és vannak olyanok, amelyek a hordozhatóságot tartják szem előtt. Mivel akkumulátorokról van szó, nincsen csodaszer; ha például egy vállalat 20000 mAh-s telepet épít, akkor az mindenképpen nehéz lesz, zsebre vágható méretbe csak egy néhány ezer milliamperes megoldás fér bele.

A Philips ezúttal egy olyan termékkel állt elő, amit a felhasználó bárhová magával vihet, éppen ezért nem meglepő, hogy visszafogott, 3000 mAh-s kapacitás jellemzi Power Potiont. A remekbe szabott újdonság így nagyjából egy teljes feltöltésre elegendő tartalékkal szolgál az átlagos mobilok esetében. Lássunk néhány példát, amik jól szemléltethetik a benne rejlő potenciált. Ha a tulajdonosa mondjuk egy iPhone 6S mellett használja, akkor jócskán marad még benne tartalék is végszükség esetére, ám amennyiben egy phablet mellé kerül, akkor azért még az is elképzelhető, hogy egyszer sem képes azt teljesen feltölteni.

A Power Potion 3000 úgy néz ki, mint egy apró innivalós palack, kulacs, de akár egy szifonba illeszkedő patronhoz is lehetne hasonlítani. Az energiabankot a Philips egyik feltörekvő dizájnere, Catherine Wong vetette papírra, és Holger Hoehn vezetőtervező támogatásának köszönhetően jöhetett létre a végtermék. A Philips puhatapintású, de nagy strapabíróságú plasztik burkolattal látta el a Power Potiont, amit egy alumínium gyűrű teszi színesebbé, az i-re a pontot pedig a „kupakként” funkcionáló töltőkábel teszi fel. Az újdonság elsősorban Apple termékek töltésére szolgál, éppen ezért egy Lightning csatlakozó van az eszközbe beépítve. Így az is érthető, hogy a fekete kivitel mellett miért éppen egy fehér és rózsaarany színeket kombináló modell bukkant fel – a rózsaarany színbe burkolózó iPhone-ból fogy a legtöbb. Szerencsére a Philips nem szeretné több százmillió, vagy akár milliárd felhasználótól elzárkózni, éppen ezért a Power Potion 3000 aljára került egy teljes értékű USB 2.0 kimenet, és a szerkezet töltésére szolgáló Micro-USB 2.0 csatlakozó aljzat is itt fedezhető fel. A külső akkumulátor töltöttségi szintjéről négy apró fehér LED fog visszajelzéssel szolgálni. Sok részletre nem derült még fény, de azt zárásul elmondhatjuk, hogy lítium-ion technológiát alkalmaz a Philips által felhasznált hengeres telep.

A Philips Power Potion 3000 forgalmazásáról egyelőre semmilyen információnk nincs, tehát nem ismert az ajánlott fogyasztói ára, és az is rejtély, hogy mikor kerülhet a boltok polcaira a szemrevaló külső akkumulátor. A kapacitása alapján talán egy egészen megfizethető termék lesz, azonban a dizjánnak biztosan meglesz a felára, és az sem a legjobb előjel, hogy elsősorban Apple termékekhez kínálja a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward