Philips Clear LED: új technológia régi köntösben

A Philips új, a régi villankörtyékére hasonlító dizájnt alkalmazó LED-es izzók piacra dobására készül.

Philips Clear LED: új technológia régi köntösben

A LED-es fényforrások már manapság is sokkal jobb hatásfok mellett üzemelnek, mint elődeik, a hagyományos, Wolfram szállal működő "villanykörték", amelyek ha lassan is, de előbb-utóbb teljesen eltűnnek a piacról. A LED-es fényforrások rugalmasabbak és hosszabb élettartammal rendelkeznek, de sokan még mindig idegenkednek a használatuktól – helyettük inkább a tradicionális fényforrások mellett teszik le a voksukat. Hogy ez miért van így? A kérdés elég komplex. A vásárlók egy részét valószínűleg a LED-es fényforrások ára tartja vissza a váltástól, igaz, az árak azért észrevehetően mérséklődnek, ha az elmúlt évek tendenciáit vizsgáljuk. Mások a színhőmérséklettel nincsenek kibékülve, míg megint mások azt nehezményezik, hogy a LED-es fényforrások nem szórják úgy a fényt, mint a halogén izzók. Szerencsére a kifogásolható tulajdonságok egyre fogynak, ugyanis már szinte minden problémára létezik megoldás.

A Philips ezúttal a dizájnbeli kifogásokra reagált, így mérnökei elkészítették a Philips Clear LED-et, amely dizájn tekintetében a régi megoldásokra hasonlít, ám működés tekintetében már a LED-es fényforrások előnyeit kínálja. Az új megoldás LED-jei a régi villanykörtékhez hasonlóan minden irányban bocsátanak ki fényt, a színhőmérséklet értéke pedig a hagyományos halogén izzókéhoz hasonlít. A Clear LED sorozat tagjai speciális lencséket alkalmaznak, amelyek nem csak szórják a fényt, de olyan hatást is kölcsönöznek, mint ha LED-ek helyett egy izzószál világítana a fényforrás belsejében.

A Philips újdonsága 470 lumenes fényerősséget kínál, a LED-ek élettartama pedig nagyjából 25 000 üzemórára tehető. A hagyományos izzófoglalatba illeszkedő, fényerőszabályzást (dimming) is támogató Clear LED fényforrás színhőmérséklete 2700 Kelvin. Egy-egy Clear LED izzó teljesítménye egy hagyományos, 40 wattos halogén izzóénak felel meg.

A Clear LED izzók szállítása várhatóan július folyamán kezdődhet meg, áruk pedig darabonként 8,99 euró lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward