Phenom II, Dragon Platform, tesztek

Az AMD a tegnapi nap folyamán útjára indította a Phenom II-es processzorcsaládot, amely 45 nm-es csíkszélességgel készülő processzorokból áll, eleinte csak két új modell lesz kapható. Az új processzorok mellett a vállalat legújabb asztali platofrmja, a Dragon platform is bemutatkozott. Az újdonság kifejezetten a játékosokat és a nagy teljesítményre vágyó felhasználókat célozza meg, a rendszer a gyártó 7-es sorozatú lapkakészleteiből, Radeon HD 4800-as sorozatú videokártyáiból és az új, Phenom II-es processzorokból épül fel.

Phenom II, Dragon Platform, tesztek

Az AMD a tegnapi nap folyamán útjára indította a Phenom II-es processzorcsaládot, amely 45 nm-es csíkszélességgel készülő processzorokból áll, ám eleinte csak két új modell lesz kapható. Ezen processzorok mellett a vállalat legújabb asztali platformja, a Dragon (sárkány) is bemutatkozott. Az újdonság kifejezetten a játékosokat és a nagy teljesítményre vágyó felhasználókat célozza meg, a rendszer a gyártó 7-es sorozatú lapkakészleteiből, Radeon HD 4800-as sorozatú videokártyáiból és az új, Phenom II-es processzorokból épül fel.

Az AMD külön kihangsúlyozza, hogy a Dragon platform kedvező árért cserébe nagy teljesítményt nyújt: a példa szerint egy átlagos konfiguráció 900 dollár körüli összegért vásárolható meg, de kicsivel többért, azaz 1200 dollárért már egy AMD 79GX alaplapból, 1 GB-os Radeon HD 4870-es videokártyából, Phenom X4-es processzorból és 4 GB DDR2-1066 MHz-es memóriából álló rendszert vásárolhatunk. Összehasonlításképpen, a gyártó állítása szerint egy Core i7 3,2 GHz-es processzorral, X58-as alaplappal és 3 GB DDR3-1333 MHz-es memóriával, valamint a fent említett videokártyával felvértezett rendszer ezzel szemben 2100.11 dollárba kerül. Az AMD szerint mindkét rendszer képes a Crysis Benchmark futtatására: magas részletesség és felbontás alkalmazása esetén is elérhető velük a  38 FPS-es átlageredmény, az árkülönbség kettőjük kötött azonban jelentős.

Visszatérve a processzorokhoz, a két bemutatott közül az erősebbik modell a Phenom II X4 940 Black Edition nevet viseli, a termék 3 GHz-es órajellel, 2 MB másodszintű és 6 MB harmadszintű gyorsítótárral bír. Az újdonság AM2+-os tokozással érkezik, így DDR2-1066-os memória modulok támogatására képes. A processzor hamarosan megjelenik a boltok polcain is, ajánlott végfelhasználói ára 275 dollár körül mozog majd. A kisebbik processzor, azaz a Phenom II 920-as modell 2,8 GHz-es órajelen üzemel, szintén 2 MB másodszintű és 6 MB harmadszintű gyorsítótárral, valamint 125W-os TDP-vel rendelkezik. A termék ára 235 dollár körül mozog majd.

Mivel a processzorok megjelentek, így a különböző külföldi oldalakon is elérhetővé váltak az újdonságokról készült tesztek. Egy kis ízelítő a kínálatból:

bit-tech | Elite Bastards | ExtremeTech | [H] Enthusiast | Hexus | HotHardware | NeoSeeker | TechReport | TweakTown | The Guru of 3D | Tom's Hardware

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward