Pert nyert a YouTube a Viacom ellen

Egymilliárd dolláros "kártérítési" kötelezettségtől mentette meg a YouTube-ot Louis Stanton körzeti bíró azzal a döntésével, hogy a népszerű videómegosztó mindaddig nem tehető felelőssé a felhasználói által elkövetettjogsértésekért, amíg együttműködik a jogtulajdonosokkal a jogaik védelme érdekében.

Pert nyert a YouTube a Viacom ellen

 

Egymilliárd dolláros "kártérítési" kötelezettségtől mentette meg a YouTube-ot Louis Stanton körzeti bíró azzal a döntésével, hogy a népszerű videómegosztó mindaddig nem tehető felelőssé a felhasználói által elkövetett jogsértésekért, amíg együttműködik a jogtulajdonosokkal a jogaik védelme érdekében.

Ezt a döntést a Digital Millennium Copyright Act (DMCA) vonatkozó rendelkezése alapján hozta - természetesen a YouTube legnagyobb örömére és a Viacom legnagyobb bánatára. Kent Walker, a Google elnökhelyettese és tanácsosa kiemelte, hogy ez nem csak az ő győzelmük, de minden netpolgáré is egyben; üdvözlik a döntést, ami csak még inkább motiválja őket arra, hogy még több lehetőséget biztosítsanak az embereknek önmaguk és az ötleteik, elképzeléseik kifejezésére és megosztására.

Nem meglepő azonban az sem, hogy ezzel a huzavona még nem ért véget; a Viacomnak ugyanis esze ágában sincs belenyugodni a döntésbe, ezért rövidesen be is nyújtja ellene a fellebbezést. Kétségkívül fogunk még hallani róluk a későbbiekben is.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward