Perrel fenyegeti az Amazon a trükközőket

Érdekes helyzet: egy orosz hacker ténylegesen _kibővítette_ a Kindle funkcionalitását, és ezért perrel fenyegeti az Amazon. Bár persze a bővítés természetét tekintve meglepőnek azért nem nevezhető a lépés - hiszen az Apple is haragszik az iPhone-t Jailbreakelő "elvetemült gazemberekre".

Perrel fenyegeti az Amazon a trükközőket

Érdekes helyzet: egy orosz hacker ténylegesen _kibővítette_ a Kindle funkcionalitását, és ezért perrel fenyegeti az Amazon. Bár persze a bővítés természetét tekintve meglepőnek azért nem nevezhető a lépés - hiszen az Apple is haragszik az iPhone-t felszabadító "elvetemült gazemberekre".

A bővítés ugyanis egyszerűen abból áll, hogy egy "kindlepid.py" nevezetű program segítségével elérte, hogy az Amazon egyedi fájlformátumán túl a Kindle más boltokból legálisan megvett e-könyveket is megjelenítsen - kiszélesítve így tehát az olvasható könyvek körét, viszont egyben kitéve így újra az Amazon könyvesboltját is a piaci versenynek. Ezt pedig az Amazon természetesen komolyan sérelmezi.

Ezért tehát előrángatták ők is az évtizedes Digital Millenium Copyright Act-et (DMCA-t) és arra hivatkozva kiáltották ki bűnösnek a fent említett orosz hackert - ám érdekes módon nem a személyes weboldalát vették össztűz alá, ahol a "bővítő" program ténylegesen megtalálható, hanem egy másikat, ami csak egy útmutatót közölt arról, hogy is kell használni ezt a bizonyos programot.

Ami pedig megint felveti az ősi kérdést, hogy vajon miért nem veszik észre az érintettek, hogy bármilyen védelmet-zárat ötölnek ki, azokat mindig fel is fogják törni - nem ritkán már a hivatalos megjelenésük előtt -, és hogy miért nem tűnődnek el azon, hogy nem kellene-e esetleg másképp megközelíteni a dolgot...?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward