Pénzt spórolhat a felhasználóknak az iOS 13

Pénzt spórolhat a felhasználóknak az iOS 13

Az új generációs iOS aránylag sok új lehetőséggel megfűszerezve mutatkozott be a WWDC keretében, és a napokban megjelent második béta is tartogatott még újdonságokat. Ezeknek egy részét már tegnap összeszedtük, de időközben egy újabb érdekességre is fény derült, amiről mindenképpen érdemes megemlékezni.

Az iOS 13 rendszerszinten tisztában lesz azzal, hogy mely fizetős programok éppen milyen státuszban vannak, és szerencsére az Apple szakemberei megtalálták annak a módját, hogy ennek az előnyét esetenként a készüléktulajdonosok is érzékelhessék. Valószínűleg sok olvasónk járt már úgy, hogy megfeledkezett olyan előfizetésről, amire már nem tartott igényt, de ezért extra kiadások érték. Könnyen előfordulhat ez az alkalmazások esetében is, de az iOS 13-tól kezdve valamelyes védve lesznek a feledékenység ellen a felhasználók.

A második bétájától az iOS 13-nál a mobilok és a táblagépek egy kiemelt figyelmeztetést fognak feldobni, amikor olyan programnak az uninstallálására készül az ember, amin belül még aktív előfizetéssel rendelkezik. Így nem fordulhat az elő, hogy a felhasználó úgy törli az adott applikációt, hogy megfeledkezik arról, hogy az havonta pénzt fog levonni a kártyájáról. Ebből kifolyólag még a törlés előtt le tudja mondani az ember az előfizetését. A figyelmeztetés lebegő ablakából azonnal lehet majd intézkedni az előfizetés sorsát illetően. Adott esetben meg is tartható az előfizetés, hiszen meglehet, hogy a felhasználó csak átmenetileg szeretné eltávolítani a programot, és a későbbiekben újra vissza fogja telepíteni.

Galéria megnyitása

Az iOS 13 egyelőre még csak azoknak érhető el, akik benne vannak az Apple Beta Software Programban, OTA pedig mindössze azoknál frissülhet, akik már az első bétát is telepítették. Elsődleges használatban levő eszközre egyelőre nem érdemes feltenni az iOS 13-at, mert sok ismert hibája vár még javításra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap