PCS++ sorozatú Radeon HD 6950 a PowerColor-tól

PCS++ sorozatú Radeon HD 6950 a PowerColor-tól

A PowerColor termékpalettáján már most is szép számmal találunk Radeon HD 6900-as sorozatú termékeket, ám a gyártó illetékesei úgy gondolták, nem lehet baj belőle, ha egy új, tuningolt, egyedi hűtővel ellátott Radeon HD 6950-es modellt is hozzácsapnak a kínálathoz.

Az újdonság szokás szerint az AMD 40 nm-es csíkszélességgel készülő Cayman GPU-ja köré épül csak úgy, mint az összes többi Radeon HD 6900-as sorozatú videokártya. A PCS++ HD6950 esetében az egyedi hűtő három darab, rézből készült hőcsővel, egy réz talpazattal, néhány alumínium lamellával és két, egyenként 92 mm-es átmérővel bíró légkeverővel rendelkezik. A referencia megoldásoknál halkabban és hatékonyabban működő hűtés segítségével szerencsétől függően akár további GPU-órajel emelésre is lesz lehetőség. A gyártó a két BIOS-szal ellátott termék esetében az egyik BIOS-nál 800 MHz-es, a másiknál pedig 880 MHz-es magórajelet állított be a GPU számára, a memóriachipek pedig mindkét esetben 5000 MHz-es effektív órajelen ketyegnek. Az 1408 stream processzort tartalmazó GPU és a 2 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memória között 256-bites adatsín húzódik.

A CrossfireX támogatással is rendelkező termék két DVI, egy HDMI és két mini-DisplayPort videó kimenetet kínál. Azért, hogy az újdonság teljesítményét azonnal ki is tudjuk próbálni, a gyártó mellékeli a termékhez a Call of Duty: Modern Warfare 2-t is. Természetesen teljes verziós játékról van szó.

A PowerColor PCS++ HD6950 hamarosan megjelenhet az üzletek polcain, azt viszont egyelőre nem árulták el az illetékesek, hogy mennyibe fog kerülni a tuningolt, egyedi hűtéssel ellátott újdonság.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward