PCIe x1 slotba illik a Zotac legújabb videokártyája

A GeForce GT 710 alapú megoldás PCI Epxress 3.0 x1-es slotba illeszkedik, teljesítménye szerény, viszont három videó kimenettel és WDDM 2.0 támogatással érkezik.

PCIe x1 slotba illik a Zotac legújabb videokártyája

A Zotac egy PCI Express 3.0 x1 slotba illeszkedő videokártyával rukkolt elő, amely GeForce GT 710-es alapokon nyugszik. A teljesen alap asztali feladatokra szánt újdonság alacsony profilú kivitelben érkezik, hűtését pedig egy nagyméretű alumínium hűtőborda végzi.

Az új videokártya alapját egy 954 MHz-en ketyegő GK208-as GPU adja, amely 192 CUDA magot, 16 textúrázót és 8 renderelőt tud munkára fogni. A GPU 64-bites memória-adatsínjére mindössze 1 GB-nyi DDR3L fedélzeti memóriát kapcsoltak, amelynek effektív órajele 1600 MHz. A teljes videokártya TDP-je mindössze 25 watt, azaz abszolút nem fogyaszt sokat. A nyomtatott áramköri lap 146,05 milliméter hosszú, szélessége pedig 111,5 milliméter – hattűs PCIe tápcsatlakozó pedig egyáltalán nincs rajta.

A videó kimenetek között egy Dual-Link DVI-D, egy D-Sub és egy HDMI port található, a maximálisan elérhető felbontás azonban 2560 x 1600 pixel. Az újdonság egyidejűleg akár három monitor kezelésére is képes, driver szintjén pedig rendes WDDM 2.0-s támogatás jár hozzá.

Hogy mikor jöhet jól ez a videokártya? Akkor, ha fő PCI Express x16-os slotjaink foglaltak valamilyen speciális munkaállomás-feladat miatt, a rendszer integrált videó vezérlője pedig nem elég ütőképes, már ami a videó kimenetek számát és típusát illeti.

A Zotac új videokártyája rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward