PCIe perifériák USB 3.0-s portra?

PCIe perifériák USB 3.0-s portra?

A PLX új híd chipeket készített, amelyek a PCI Express 2.0-s sávok és az USB 3.0-s, vagy más néven SuperSpeed USB technológia hatékony összekapcsolásában segít. A híd chipek specialistája rögtön kétféle megoldást is készített, amelyekkel PCI Express 2.0-s sávokra ültethetőek az USB 3.0-s eszközök és fordítva.

Az USB 3380-as modell egyetlen USB 3.0-s port és egyetlen PCI Express 2.0-s sáv kezelésére képes.

A második megoldás az USB 3382-as típusjelzést viseli. Ez a híd chip szintén egy USB 3.0-s portot kínál, de már két második generációs PCI Express sáv kezelésére képes és kínál néhány konfigurációs opciót is. A terméket első körben használhatjuk arra, hogy két PCI Express alapú eszközt az USB 3.0-s portra csatlakoztassunk, de arra is van lehetőség, hogy a két PCI Express 2.0-s sávot összevonva egyetlen eszköz számára kínáljunk nagyobb sávszélességet.  Egyetlen PCI Express 2.0-s sáv irányonként 500 MB/s-os sávszélességet biztosít, míg egyetlen USB 3.0-s port esetében az elméleti maximális adatátviteli sebesség 600 MB/s-os értéket képvisel.

A PLX új híd chipjei segítségével könnyedén lehet majd USB 3.0-s porton keresztül különböző PCI Express alapú eszközöket kapcsolni a különböző mobil- vagy asztali konfigurációkhoz. Lehetséges megoldás - sok egyéb mellett -, hogy a gyártók külső videó vezérlők csatlakoztatására használják majd a PLX új termékét, ám itt nem nagyteljesítményű, játékosoknak szánt megoldásokra kell gondolni, azoknak ugyanis valószínűleg kevés lesz az USB 3.0-s csatolófelület által biztosított sávszélesség, még akkor is, ha az USB 3382 esetében a két PCI Express 2.0-s sávot összevonják.

Mielőtt a PLX chipjei megjelennének kereskedelmi forgalomban, szükség van az USB-IF jóváhagyásának megszerzésére is. A chipek mintapéldányai az év első felében érkezhetnek meg a PLX partnereihez, míg a vezérlők sorozatgyártása valamikor az év harmadik negyedévében indulhat meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward