PCI Express 4.0-s SSD vezérlőt is készített a Realtek

A vállalat a felsőkategória mellett a költséghatékony SSD-k piacát, valamint a külső SSD-k szegmensét is megcélozza egy-egy új vezérlővel.

PCI Express 4.0-s SSD vezérlőt is készített a Realtek

A Realtek a Flash Memory Summit alkalmával három érkező SSD vezérlőjét mutatta be, amelyek között PCI Express 4.0 x4-es csatolófelületet használó megoldás éppúgy lapul, mint külső SSD-k számára készített, USB 3.1 Gen2 kapcsolatra támaszkodó modell.

A kínálat csúcsát kétségkívül az RTS5771-es modell képviseli, amely PCI Express 4.0 x4-es csatolófelülettel rendelkezik, összesen nyolc NAND Flas csatorna kezelésére képes, az egyes csatornákra pedig akár 1200 MT/s sebességű lapkák is kapcsolódhatnak. A friss vezérlő támogatja az NVMe protokoll 1.3-as változatát, valamint DRAM alapú gyorsítótárat is használhat a még kiegyensúlyozottabb írási teljesítmény elérése érdekében. A Realtek megoldásával most már háromra nőtt a PCI Express 4.0 x4-es alapokon nyugvó megoldások kínálata, ugyanis eddig csak a Phison E16, illetve a Marvell 88SS132x sorozat nyújtott ilyesmit. A Phison érkező termékeiről egyébként éppen nemrégiben számoltunk be.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Realtek a csúcskategóriás vezérlő mellett egy költséghatékonyabb megoldást is bemutatott, az RTS5767DL modellt, amely már csak PCI Express 3.0 x4-es csatolóval rendelkezik, összesen maximum 4 NAND Flash csatorna kezelésére képes, és természetesen az 1200 MT/s sebességű lapkák használatát is támogatja. Ez a vezérlő már nem kap DRAM alapú gyorsítótárat, azaz az írási sebesség csak az SLC módba programozott gyorsítótár és a HMB rendelkezésre állása mellett érheti el a maximális sebességet, ám ha ezek betelnek, lassulásra lehet számítani, ahogy azt már megszokhattuk.

A külső SSD meghajtók szegmensét sem hagyja új termék nélkül a gyártó, ugyanis érkezik az RTL9210-es hídchip, ami a PCI Express 3.0 x2-es csatolófelületet USB 3.1 Gen2 kapcsolatra ülteti át. Mivel egychipes megoldásról van szó, költséghatékony külső SSD-k, illetve külső SSD házak készülhetnek vele, sőt, az új termékek még RGB LED alapú világítást is kaphatnak, ugyanis az SSD vezérlő beépített RGB LED vezérlővel is rendelkezik.

A Realtek új vezérlői az elkövetkező hónapok folyamán válhatnak elérhetővé a különböző SSD-k részeként.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap