Pc-mentes irodával hódítana a Navigátor

Pc-mentes irodával hódítana a Navigátor

A Navigator Budget-it szolgáltatás olyan szerverközpontú irodai munkakörnyezet, ahol a kliens oldalon pc helyett csak egy kiegészítő eszköz van a szerverrel való kapcsolattartáshoz. A felhasználók ugyanazt a felületet látják, mint korábban és a már megszokott szoftvereket, alkalmazásokat használják, azonban munkájuk során csak képernyővel, billentyűzettel és egérrel találkoznak. Mivel a felhasználók nem használnak pc-t, nincs minek elavulnia és elromlania, ezért a szolgáltatás legalább öt évre befagyasztja az informatikai eszközök beruházási költségeit - olvasható a Navigátor közleményében.

A racionalitás éve lesz 2009, állítják a piackutatók, ugyanis a kedvezőtlen gazdasági helyzet a túlélni vágyó, hatékonyságuk növelését, versenyképességük megőrzését célul tűző vállalatok és intézmények jelentős részét költségeik, kiadásaik csökkentésére ösztönzi. A Navigator szerint a bizonytalan gazdasági helyzet miatt az informatikai beruházások idén közel 20 százalékkal csökkennek átlagosan, és a szervezetek a nagy informatikai költések helyett a költséghatékony, hamar megtérülő projekteket részesítik előnyben. Ennek megfelelően az idei it-beruházások a központosítást szolgáló, az aktuális problémák gyógyítását megcélzó és az üzletmenetet szolgáló beruházások mellett főleg a költségcsökkentő tényezők bevezetésére irányulnak.

A Budget-it szolgáltatással a vállalatok és intézmények legalább 40, de hosszú távon akár 80 százalékos költségmegtakarítást is elérhetnek, a felhasználók mindeközben ugyanabban a munkakörnyezetben dolgozhatnak, mint korábban és ugyanazokat a szoftvereket, alkalmazásokat használják, csak éppen pc nélkül - mondta Juhász Lajos, a Navigator Informatika Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, cége a szolgáltatás értékesítéséből 50 millió forintos árbevételre számít az első évben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward