Passzív hűtéssel jön a Sapphire R7 250 Ultimate videokártyája

A Sapphire szerint a 128-bites memória-adatsínnel gazdálkodó passzív hűtésű videokártyák szegmensében jelenleg ez a leggyorsabb modell.

Passzív hűtéssel jön a Sapphire R7 250 Ultimate videokártyája

A Sapphire egy új videokártyával rukkolt elő, amelynek legnagyobb különlegessége az, hogy teljesen hangtalanul, ventilátorok alkalmazása nélkül működik, így remek választás lehet, ha csendes PC építése a cél.

Az R7 250 Ultimate névre keresztelt újdonság a Sapphire szerint a 128-bites memória-adatsínt használó passzív hűtésű videokártyák szegmensében jelenleg a leggyorsabb megoldásnak számít. Az R7 250-es alapokon nyugvó videokártya 28 nm-es csíkszélességgel készülő Oland GPU-t alkalmaz, ami 384 stream egységgel gazdálkodik és 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához. A GPU a referencia modelleknél rendszerint 1000 MHz-es alap- és 1050 MHz-es boost órajelen üzemel, de a passzív hűtésű újdonság csak 800 MHz-es alap órajelet alkalmaz, a boost órajel értékét pedig egyelőre homály fedi. Az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória a referenciának megfelelően 4,6 GHz-es effektív órajelen ketyeg.

A videó kimenetek között egy dual-link DVI-I, egy DisplayPort 1.2, illetve egy HDMI 1.4a csatlakozó sorakozik. A referencia órajeleken üzemelő Radeon R7 250-es videokártyák a 65 wattos TDP miatt nem igényelnek külön PCI Express tápcsatlakozót, hiszen a működésükhöz szükséges áramot a PCI Express csatolófelületen keresztül is fel tudják venni. A Sapphire újdonságánál ugyanez a helyzet, és az alacsonyabb GPU órajel alapján erősen valószínű, hogy a termék TDP-je még a 65 wattot sem éri el. Persze, mint minden passzív hűtéssel rendelkező hardverkomponensnél, úgy ennél a videokártyánál is érdemes gondoskodni az adott PC ház megfelelő szellőzéséről, hogy a rendszer a meleg nyári napokon is kellően stabilan működhessen.

Az R7 250 Ultimate hamarosan elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem tudható, hogy pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward