Passzív hűtéssel jön a legújabb Asus Eee Box PC

Az újdonság a Bay Trail-D platformra alapoz és GeForce sorozatú mobil videokártyát is alkalmaz.

Passzív hűtéssel jön a legújabb Asus Eee Box PC

Az ASUS Eee Box sorozatának legújabb tagja igazi különlegesség lesz, ugyanis az EB1037-es típusjelzéssel ellátott modell ezúttal nem aktív, hanem passzív, azaz teljesen hangtalan, ventilátor nélküli hűtéssel kerül forgalomba. A termék így ideális választás lehet, ha hangtalanul üzemelő, keveset fogyasztó és kevés helyet foglaló asztali számítógépre vágyunk, ugyanakkor játszani nem igazán akarunk és komolyabb, processzor-intenzív alkalmazások futtatása sem cél.

A 2014-es Eee PC sorozatot erősíti újdonság egy Intel Celeron J1900-as SoC egységre támaszkodik, ami a Bay Trail-D platform tagja. A szóban forgó SoC összesen négy darab processzormaggal gazdálkodik, amelyek mindannyian a Silvermont mikroarchitektúrára támaszkodnak. A processzormagok 2 GHz-es alap- és 2,42 GHz-es Turbo Boost órajelen ketyegnek, másodszintű gyorsítótárból pedig összesen 2 MB-nyi áll rendelkezésükre. A SoC egység Intel HD Graphics sorozatú integrált videó vezérlőt is tartalmaz, de a hírek szerint Nvidia GeForce GT 820M típusú mobil videokártya is jelen lesz a repertoárban, amely 512 MB-nyi fedélzeti memóriával gazdálkodik. Az egyelőre nem világos, hogy a mobil videokártya csak opcionális, felár ellenében kérhető kiegészítő lesz-e, vagy szériatartozék. Egyelőre utóbbi tűnik valószínűbbnek.

DDR3-as rendszermemóriából maximum 8 GB-nyi lapulhat az apró alaplapban, az adatok tárolásáról pedig többféle HDD is gondoskodhat a 320 GB-ostól egészen az 1 TB-osig bezárólag. Extraként még SSD opció is rendelkezésre áll, így 64 GB-nyi vagy 128 GB-nyi NAND Flash tárhellyel is elérhető lesz az újdonság. WiFi 802.11 b/g/n/ac és Bluetooth 4.0 támogatást egyaránt kínál majd az Eee Box EB1037.

A csatlakozók között két USB 3.0-s port, négy USB 2.0-s port, egy Gigabites Ethernet csatlakozó, egy HDMI videó kimenet, egy D-Sub videó kimenet, illetve egy négy az egyben memóriakártya-olvasó lapul. A 219 milliméter széles, 172,5 milliméter mély és 29 milliméter magas újdonság függőleges és vízszintes pozícióban egyaránt használható lesz. Az EB1037 februárban válik elérhetővé.

Az operációs rendszer nélkül érkező kiadás, amely 2 GB-nyi rendszermemóriát és 320 GB-os merevlemezt kínál, 299 euróba kerül majd. A 4 GB-nyi rendszermemóriával , 500 GB-os merevlemezzel és előtelepített Windows 8.1-es operációs rendszerrel ellátott kiadásért 399 eurót kérnek el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward