Passzív hűtéssel jön a kompakt, Broadwell alapú ipari PC

Az újdonságok zárt házban foglalnak helyet, ami ellenáll a kisebb ütéseknek és a rázkódásnak is, sőt, még a port sem engedi be.

Passzív hűtéssel jön a kompakt, Broadwell alapú ipari PC

A kompakt asztali számítógépek egyre népszerűbbek manapság, ugyanis kevés helyet foglalnak, de a modern alapoknak köszönhetően mégis kellő teljesítményt nyújtanak, így egyiket-másikat akár még játékra is be lehet fogni.

Az említett számítógépeknek van egy speciális csoportja is, az ipari felhasználásra szánt konfigurációk, amelyek rendszerint szintén komoly teljesítményt kínálnak, viszont már a mostoha körülményekre is felkészítették őket, így extrémebb környezetben is gond nélkül alkalmazhatóak – mondjuk ipari automatizálást végző rendszerekben, járművek fedélzeti információs központjaként vagy megbízható, strapabíró asztali számítógépként. A Logic Supply jóvoltából az ipari konfigurációk kínálata most új tagokkal bővült, amelyek mindannyian az ML100-as sorozatot erősítik. Ezek a kompakt asztali számítógépek teljesen hangtalanul üzemelnek, ugyanis passzív hűtéssel látták el őket, sőt, szellőzőkkel sem rendelkeznek, így a porral szemben is maximálisan ellenállóak. Extraként a kisebb ütések és rezgések sem tesznek kárt bennük. Az ezüst-narancssárga színvilággal érkező ház a nagyméretű hűtőbordáival igazán különleges látvány.

Persze ezek a konfigurációk nem csak ipari, de otthoni felhasználásra is alkalmasak – főként azoknak jöhetnek jól, akik már unják a PC belsejének pormentesítésével járó tortúrát. Az elegáns számítógépház belsejében Intel NUC formátumú alaplap kapott helyet. Az ML100-30G típusjelzéssel ellátott példányok Core i3-5010U vagy Core i5-5300U típusú központi egységet kaphatnak. Ezek a SoC-ok egyformán 15 wattos TDP-vel rendelkeznek, két processzormagjuk pedig akár négy szálon is dolgozhat, hála a Hyper-Threading támogatásnak. A velük felszerelt rendszerek maximum 16 GB-nyi memóriával és maximum 512 GB-nyi M.2-es tárhellyel kérhetőek – 2,5 hüvelykes meghajtó-opció azonban nincs.

A repertoárban egy ML100-10G típusú rendszer is lapul, amely már egy négymagos Celeron N2930-as processzort rejt. A 7,5 wattos TDP-vel rendelkező központi egység mellé maximum 8 GB-nyi rendszermemóriát társíthatunk, az adatok tárolásáról pedig maximum 1 TB-os mSATA SSD kártya gondoskodhat.

Mindegyik ML100-as konfiguráció rendelkezik 802.11ac WiFi vezérlővel, illetve legalább egy Gigabites Ethernet portot is felvonultatnak. A Celeron alapú példány két darab HDMI videó kimenettel érkezik, míg Broadwell alapú társai már két darab Mini DisplayPort videó kimenetet nyújtanak, és még extra USB 3.0-s portokat is tartalmaznak.

Az ML100-as sorozat alapára 500 dollár környékéről indul, ám ezért az összegért csak a belépőszintű Celeron modellt lehet megkapni. Az összeg elsőre kicsit magasnak tűnik, de nem rendhagyó, hiszen az extra tulajdonságokért rendszerint ebben a kategóriában is elkérnek némi prémiumot.

Az újdonságok pontos tulajdonságaival kapcsolatban itt találnak bővebb információt az érdeklődők.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward