Shop menü

PASSZÍV HŰTÉSSEL ÉS KÉT DARAB 2,5 GBE PORTTAL ÉRKEZIK A QNAP CSENDES HÁLÓZATI ADATTÁROLÓJA

Az új modellt elsősorban a zajra érzékeny környezetekbe szánja a gyártó.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Passzív hűtéssel és két darab 2,5 GbE porttal érkezik a QNAP csendes hálózati adattárolója

A QNAP egy professzionális felhasználásra is alkalmas kompakt hálózati adattárolót mutatott be a napokban a TS-410E NAS formájában, amely elsősorban a zajra érzékeny környezetben lehet kifejezetten jó választás, ezzel együtt azonban minden egyéb területen is jól jöhet, ahol kamatoztatni tudják a benne rejlő lehetőségeket.

A TS-410E egy kifejezetten kompakt hálózati adattároló, ami 180 milliméter magas, 60 milliméter széles és 254 milliméter mély, nettó tömege pedig 2640 gramm. Az elegáns kivitelben érkező NAS belsejében négy darab SATA 6 Gbps-os port foglal helyet, ezek négy darab 2,5 hüvelykes adattároló kiszolgálására képesek. Alap esetben használhatunk a termékhez HDD-t, ám ha a lehető legkisebb zajra vágyunk és a teljesítményt is szeretnénk maximalizálni, érdemesebb SSD meghajtóban gondoskodni.

Galéria megnyitása

Az újdonság nem rendelkezik hűtőventilátorral, illetve rendszerhűtő ventilátorral sem, azaz mind a SoC, mind pedig az adattárolók passzív hűtéssel oldják meg a működést. Utóbbiakhoz természetesen RAID 0, 1, 5, 6, 10 támogatás egyaránt rendelkezésre áll A SoC szerepét egyébként egy Intel Celeron J6412-es megoldás tölti be, ami négy maggal és négy szállal rendelkezik, maximális órajele 2,6 GHz. A SoC természetesen iGPU-t is kapott, ám a még csak egy Intel UHD sorozatú megoldás, ami a 10. generációs Intel Core processzorok fedélzetéről lehet ismerős, nem Xe-LP architektúra köré épül. AES-NI gyorsító természetesen ugyancsak van a fedélzeten, a memória azonban alaplapra forrasztva érkezik és így nem is bővíthető, kapacitása 8 GB.

A csatlakozók között két darab 2,5 GbE port, négy USB 3.2 Gen2 Type-A port, valamint egy HDMI 1.4b videó kimenet található, utóbbi maximum 30 Hz-es képfrissítési rátát támogat a 3840 x 2160 pixeles natív felbontású megjelenítők esetében.

Galéria megnyitása

Az új NAS természetesen adatmentésre, fájlmegosztásra, médiaszerver-funkciókra, virtuális gépek kezelésére, illetve biztonsági kamerákhoz egyaránt használható, de akár közvetlenül is használható médiacenterként vagy megfigyelőközpontként – utóbbi esetben a kamerák képét könnyedén követhetjük rajta és a felvételek rögzítésére is használhatjuk. Az újdonság további tulajdonságairól a hivatalos weboldal ad képet, valamint az alábbi videót is érdemes megnézni vele kapcsolatban.

Az új NAS már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára 380 000 forint magasságában helyezkedik el.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére