Passzív hűtéssel érkezik az ASUS új Radeonja

Az ASUS kínálatában hamarosan egy új Radeon HD 6770-es sorozatú videokártya jelenik meg, amely leginkább hűtése miatt lesz különleges.

Passzív hűtéssel érkezik az ASUS új Radeonja

Az ASUS kínálatában hamarosan egy új Radeon HD 6770-es sorozatú videokártya jelenik meg, amely leginkább hűtése miatt lesz különleges.

A friss videokártya egy DirectCU sorozatú hűtőt tartalmaz, amely négy hőcső és számos alumínium lamella segítségével hűti le a GPU-t, méghozzá ventilátor alkalmazása nélkül. Hab a tortán, hogy a hűtő nem csak hogy hangtalanul, de a referencia megoldásoknál 16%-kal jobb hatásfok mellett teszi a dolgát, ami elég jól hangzik (valószínűleg azért jó szellőzést feltételez a házban). A hangtalan és hatékony hűtés mellett további újdonság, hogy a termék tápellátó áramköre minőségi komponensekből épül fel  - Super Alloy Power design -, ami stabil, megbízható tápellátást garantál a a különleges Radeon HD 6770-es számára.

A 40 nm-es Juniper GPU ezúttal is 800 stream processzorral rendelkezik és 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik az 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriához. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a GPU és a memóriachipek pontosan milyen órajeleken ketyegnek, de valószínűleg - már csak a passzív hűtés miatt is - a referencia értékek alkalmazása mellett döntenek majd a gyártó mérnökei. A referencia Radeon HD 6770-es videokártyák esetében a GPU 850 MHz-en, a fedélzeti memória pedig 4,8 GHz-es effektív órajelen ketyeg, így az előbbiekből kiindulva valószínűleg az ASUS újdonsága is ezeket az órajeleket alkalmazza majd.

Az ASUS Radeon HD 6770 DirectCU Silent szállítása napokon belül megkezdődhet, a videokártya várható végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward