Passzív hűtéssel érkezik a legújabb Radeon HD 7850

A PowerColor újdonsága teljesen hangtalanul üzemel, paramétereit tekintve pedig referencia Radeon HD 7850-es megoldásnak minősül.

Passzív hűtéssel érkezik a legújabb Radeon HD 7850

Az SC3 HD7850 legnagyobb különlegessége abban rejlik, hogy egy nagyméretű, teljes mértékben passzívan üzemelő videokártya hűtővel büszkélkedik, amely hangtalanul adja át környezetének a GPU által termelt hőt. A GPU mellett a memóriachipek és a VRM áramkör komponenseinek hűtése is teljesen passzívan, zaj nélkül történik.

Az SC3-as videokártya hűtő "U" alakúra hajlított hőcsövekkel rendelkezik, amelyek egy nagyméretű, alumínium hűtőbordákból álló tömbnek adják át a GPU által termelt hőt. A réz talpazatból induló hőcsövek egyenként 6 milliméteres átmérővel bírnak és összesen hatan vannak.

A GPU zavartalan tápellátásáról PowerPAKSO-8 alapú Gold Power Kit gondoskodik, amely akár 82%-os hatásfok elérésére is képes. A szilárdtest kondenzátorokkal és ferritmagos tekercsekkel ellátott VRM áramkör 33%-kal több áramot biztosít a GPU számára.

A speciális hűtéstől eltekintve a PowerColor újdonsága egy referencia Radeon HD 7850-es megoldásnak tűnik, amelynek 1024 stream processzort kínáló GPU-ja 850 MHz-es magórajelen ketyeg. A 256-bites adatsín végén 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória található, az azt alkotó memóriachipek pedig 4,8 GHz-es effektív órajelen üzemelnek.

Az SC3-as hűtéssel érkező újdonság egy dual-link DVI-I, egy 1.4a típusú HDMI és egy 1.2-es DisplayPort videó kimenetet kínál. Az egyelőre nem tudható, hogy az SC3 HD7850 pontosan mikor jelenik meg és mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward