Passzív 1 GB-os Asus videókártya

Az Asus bejelentette legújabb passzív hűtésű kártyáját, az 1 GB memóriával rendelkező HD 3650-t.

Passzív 1 GB-os Asus videókártya

Az Asus bejelentette legújabb passzív hűtésű kártyáját, az 1 GB memóriával rendelkező HD 3650-t.

AZ EAH3650SILENT/HTDI/1G elnevezésű videókártya GPU-jának sebessége 725 MHz, 1 GB DDR2 memóriája pedig 400 MHz-en fut (effektív 800 MHz-en). Hatalmas hűtőborda gondoskodik a grafikus kártya hűtéséről, és mivel teljesen zajtalan, ezért jó választásnak bizonyul HTPC-rendszerekbe. A többi HD 3650-hez hasonlóan ez a kártya is támogatja a DirectX 10.1-t, a Shader Model 4.1-t. A grafikus kártya HDMI-kivezetéssel is felruházható, ha az egyik DVI-kimenetére egy DVI-HDMI adaptert csatlakoztatunk.

A HD 3650 55-nanométeres gyártási technológiával készül. Az alaplaphoz 16-szoros PCI Express 2.0 foglalaton keresztül csatlakozik. Memóriainterfésze 128-bit széles. Stream processzorokból 120 darabot pakoltak bele, és támogatja a fizikai számításokat mellett az ATI CrossFireX Multi-GPU technológiáját is.

Az 1 GB DDR2 modell mellett még érdemes megjegyeznünk az 512 MB GDDR3 passzív hűtésű modellt is. Míg az 1 gigás DDR2-változat még nem, addig az 512 MB GDDR3 már kapható az EU-ban 72,17 eurós áron. Az ASUS EAH3650 SILENT MAGIC/HTDI is szintén passzív hűtéssel rendelkezik 512 MB DDR2 memória mellett, legolcsóbb ára pedig 48,90 euró. Természetesen ezek az árak külföldi oldalról származnak, ezért Magyarországon ennél többe fog kerülni a termék.

Saját megjegyzésünk annyi lenne a hírhez, hogy ez sajnos a szokásos Asus marketing: ez a GPU nem igazán tud mit kezdeni az 1GB memóriával amit ráadásul lassítottak is a referenciaértékekhez képest (amely effektíve 1600MHz-es).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward