Párizs megsarcolná a netes keresőket

Párizs megsarcolná a netes keresőket

A francia kormány megadóztatná az internetes keresők, mint például a Google, a Yahoo vagy az MSN hirdetési bevételeit - értesült a Liberation. Az ebből származó bevételt azoknak az ágazatoknak a támogatására fordítanák, amelyeket különösen keményen sújtott a digitális forradalom. A kormányzati megbízásra elkészült javaslat szerint az új adóval véget lehetne vetni annak, hogy bármiféle limit vagy ellentételezés nélkül gazdagodjanak a keresőprogramok gazdái - idézte a francia napilap a tervezet egyik kidolgozóját, Guillaume Ceruttit, aki amúgy a Sotheby's aukciósház franciaországi részlegének elnöke.

Az adót kivetnék a nem francia székhelyű cégekre is, ha a felhasználó, aki rákattint a hirdetésekre vagy a szponzorált linkekre, Franciaországban teszi ezt. Az ezen a héten a kulturális minisztérium elé került javaslat kidolgozói szerint mindebből euró-tízmilliók folyhatnának be, amiből például a kormányzat támogathatná az előfizetéses online szolgáltatásokat vagy az internetes publikációs lehetőségek kiterjesztését is.

Franciaország nem először lép fel az ingyenes internetes szolgáltatásokkal szemben: egy nemrég elfogadott törvény értelmében pénzbüntetéssel és internetes kapcsolata megszakításával sújtják azt, akit ismételten illegális letöltésen kapnak - emlékeztetett a Reuters -, Nicolas Sarkozy elnök pedig állami projekt keretében építtetne ki olyan online-könyvtárat, amely riválisa lehetne a Google hasonló törekvésének.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward