Párhuzamos evolúció: Win és Mac

Amióta napvilágot látott a Windows 95, az evolúció beindult, és azóta is megállás nélkül folytatódik. Most pedig, hogy a Mac is előállt már a Leopard-dal, megérett az idő egy kis visszatekintésre, és a két vetélytárs fejlődésének lépésről-lépésre való összevetésére.

Párhuzamos evolúció: Win és Mac

Amióta napvilágot látott a Windows 95, az evolúció beindult, és azóta is megállás nélkül folytatódik. Most pedig, hogy a Mac is előállt már a Leopard-dal, megérett az idő egy kis visszatekintésre, és a két vetélytárs fejlődésének lépésről-lépésre való összevetésére. A képen sorba állítva látható a két rendszer valamennyi főbb változata - érdemes megfigyelni a haladás menetét:

A Windows esetében világosan látható, hogy esztétika szempontjából a Windows XP környékén kezdődött egy jelentősebb fejlődés, míg a MAC-nél ez egy kicsit később indult csak be, az OS X-szel. Jelen állás szerint pedig úgy tűnik, az állás teljes mértékben kiegyenlített - vagy talán az Apple még egy kicsit mintha előrébb is lenne.

Persze egy dolog a látvány és egy egészen másik a használhatóság, hatékonyság és kezelhetőség. Ki mit gondol, hol mennyire sikerültek jól/jobban a fejlesztések, ki (miben) jobb vagy rosszabb? Lehet kommentelni és folytatni az örök Apple/Microsoft-háborút.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward