P67-es és H67-es Biostar alaplapok végleges dizájnnal

A legfrissebb hírek szerint a Biostar P67-es és H67-es lapkakészlettel ellátott alaplapjai már készen állnak a megjelenésre: az alaplapok végre elnyerték végleges állapotukat, így most meg is csodálhatjuk őket.

P67-es és H67-es Biostar alaplapok végleges dizájnnal

A legfrissebb hírek szerint a Biostar P67-es és H67-es lapkakészlettel ellátott alaplapjai már készen állnak a megjelenésre: az alaplapok végre elnyerték végleges állapotukat, így most meg is csodálhatjuk őket.

Közös a két újdonságban, azaz a TH67XE és TP67XE modellekben, hogy mindketten LGA-1155-ös processzorfoglalattal rendelkeznek majd, amelybe az Intel következő generációs, Sandy Bridge architektúra köré épülő processzorai kaphatnak helyet. Aki kíváncsi az alaplapok prototípusairól a Computex alkalmával készített fotókra, az itt találja őket. No de nézzük inkább az elkészült alaplapokat.

A THP67XE modell ATX formátummal érkezik és kilencfázisú tápellátást biztosít majd a processzor számára. A VRM áramkörhöz két darab nyolctűs ATX EPS foglalat tartozik, amelyek közül a második valószínűleg csak tuning esetén jut szerephez és a rendszer stabilitását növeli majd. A termék két darab PCI Express 2.0 x16-os bővítőhellyel érkezik, ezek kétkártyás módban x8-os sávszélesség mellett üzemelnek majd. A kínálatban rajtuk kívül két darab PCI Express x1-es és két darab PCI slot is helyet kap. Az alaplapon a képek alapján három darab SATA 3 Gbps-os és két darab SATA 6 Gbps-os port lesz jelen, de a gyártó a hátlapi kivezetések között eSATA portot is elhelyezett. Az újdonság két darab USB 3.0-s porttal, egy nyolccsatornás HD audió vezérlővel, egy Gigabites Ethernet porttal, valamint FireWire porttal és USB 2.0-s portokkal is rendelkezik.

A második újdonság, azaz a TH67XE modell már a H67-es lapkakészlet köré épül és micro-ATX formátumú. A P67-es megoldással ellentétben ez a deszka már FDI (Flexible Display Interface) linkkel is rendelkezik, amelynek köszönhetően használhatjuk a processzorba integrált videó vezérlőt. A gyártó mérnökei négyféle videó kimenetet helyeztek el a terméken: a D-Sub és DVI portok mellett egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozó is megbújik a sorban. Az alaplap 6+1 fázisú tápellátással bír, bővítőhelyek tekintetében pedig két darab PCI Express 2.0 x16-os slotot kínál, amelyek közül az első foglalat x16-os, a második pedig x4-es sávszélesség mellett üzemel. A felsoroltak mellett egy PCI Express x1-es és egy PCI slotot is találunk a terméken. SATA 3 Gbps-os portból három, SATA 6 Gbps-os portból kettő, USB 3.0-s portból pedig szintén kettő lesz jelen a kis újdonságon, de a hátlapi csatlakozók között még egy eSATA portot is találunk majd. A Gigabites Ethernet vezérlő és a nyolccsatornás HD audió vezérlő erről a termékről sem hiányzik, sőt, a FireWire port sem.

Az új alaplapok várhatóan az idei év végén, illetve a következő év elején kerülhetnek forgalomba, miután az Intel bejelentette a Sandy Bridge alapokon nyugvó processzorait és a hozzájuk passzoló lapkakészleteket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward