P55-ös ASUS alaplap két USB 3.0-s vezérlővel

Az ASUS egy új, P55-ös lapkakészlet köré épülő alaplappal jelentkezik, amelynek különlegessége abban rejlik, hogy nem csak két hátlapi, hanem két előlapi USB 3.0-s portot is kínál, így utóbbiaknak köszönhetően mostantól nem csak a ház hátulján, hanem az elején is biztosítható egy-egy USB 3.0-s port.

P55-ös ASUS alaplap két USB 3.0-s vezérlővel

Az ASUS egy új, P55-ös lapkakészlet köré épülő alaplappal jelentkezik, amelynek különlegessége abban rejlik, hogy nem csak a hátlapon van két USB 3.0-s port, hanem tüskesorként az alaplapon is, amit használhatunk előlapi csatlakozásra.

Az új alaplap LGA-1156-os tokozású processzorokat fogad és négy darab DDR3-as memória foglalatot is kínál melléjük, így a processzorba épített kétcsatornás memóriavezérlő könnyedén kihasználható. Az ASUS alaplapján látható USB 3.0-s kivezetés eltér az USB 2.0-s és 1.1-es portokétól. A terméken elhelyezett két darab NEC USB 3.0-s vezérlő közül az egyik az említett előlapi portokat, míg a másik a hátlapi csatlakozók között elhelyezett USB 3.0-s csatlakozókat kezeli. Ez a vezérlő még valószínűleg a régi, igen népszerűnek minősülő változat, nem az új, energiatakarékos kiadás, amelynek érkezéséről tegnap számoltunk be. Az alaplapon elhelyezet USB 3.0-s kivezetést előlapi portokhoz vagy hátlapi portokhoz egyaránt felhasználhatjuk, utóbbi esetben egy egyetlen PCI helyet elfoglaló kivezetésre van szükség.

A P7P55/USB3-as típusjelzéssel ellátott alaplap a dupla USB 3.0-s vezérlőtől eltekintve nem kínál különleges tulajdonságokat: a rendszer 4+2 fázisú tápellátással rendelkezik és két darab PCI Express 2.0 x6-os slottal van felszerelve, amelyek közül a második csak x4-es sávszélesség mellett üzemel. A bővítőhelyek sorában ezeken kívül találunk még két darab PCI Express x1-es slotot és két PCI portot is. SATA 3 Gbps-os csatlakozókból hat darab áll rendelkezésre, de a kínálatban egy Gigabites Ethernet vezérlő, egy nyolccsatornás, optikai audió kimenettel is ellátott integrált audió vezérlő is megtalálható.

Az ASUS illetékesei egyelőre nem árulták el, hogy az alaplap pontosan mennyibe fog kerülni, de a hírek szerint várhatóan nem lesz drágább 150 dollárnál. A termék hamarosan feltűnhet az üzletek polcain. Az ASRock nemrégiben már bemutatott egy hasonló koncepcióra épülő, de extrémebb tulajdonságokkal rendelkező P55-ös alaplapot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward