Özönlenek az új processzorhűtők

Az Evercool és a Phanteks újdonságai mellett a Thermalright különleges CPU hűtőjéről is érkezett néhány infó.

Özönlenek az új processzorhűtők

Phanteks PH-TC12DX: univerzális processzorhűtő többféle dizájnnal

A Phanteks kínálatában egy igazán színes processzorhűtő jelent meg, amely dizájn tekintetében többféle kivitelben is elérhető lesz. A PH-TC12DX modell piros-fehér, kék-fehér, fekete-fehér és ezüst-fehér kivitelben egyaránt elérhető lesz, ahogy az a lenti fotókon is látszik. A ventilátorok kerete minden esetben fehérben pompázik, a ventilátorlapátok és a hűtőtömb esetében azonban a fehér/ezüst mellett fekete, piros és kék színt is alkalmazhat a gyártó, kiviteltől függően.

Dizájn ide vagy oda, az alap tulajdonságok mind a négy modellnél megegyeznek. A processzorhűtő rézből készült talpazattal érkezik, amelyen négy darab, egyenként 6 milliméteres átmérőjű hőcső halad keresztül – ezek szintén rézből készültek. A hőcsövek alumínium lamelláknak adják át az adott processzor által termelt hőt. A hűtő komponensei – a légkeverők kivételével – P.A.T.S bevonatot kaptak (Physical Antioxidant Thermal Shield), amely a hűtőteljesítmény növelésében és a korrózió megelőzésében segít, de emellett a C.P.S.C (Cold Plasma Spraying Coating Technology) bevonatot is kaptak, ami a különböző fémfelületek közötti hőátadást gyorsítja.

A hűtőtömb ventilátorral együtt 126 x 107 x 169 milliméteres mérettel, illetve 880 grammos tömeggel bír, azaz kicsinek és könnyűnek egyáltalán nem mondható. A ventilátorok 120 milliméteres átmérővel rendelkeznek és PWM támogatás mellett üzemelnek, méghozzá a percenkénti 600-as és 1800-as közötti fordulatszám-tartományban. A légkeverők 23 és 68,5 CFM közötti levegőmennyiség megmozgatására képesek – mindezt 21,9 és 27,6 dB(A) közötti zajszint mellett teszik. A PH-F120HP PWM típusú ventilátorok minőségi darabok, amelyek egyenként kilenc ventilátor lapátot használnak és több, mint 150 000 üzemórás élettartammal büszkélkednek. A ventilátorok rezgésmentes rögzítéséhez a szokásos rögzítő eszközök mellett néhány gumipatent is jár.

Az új processzorhűtő univerzális megoldásnak tekinthető, hiszen az Intel LGA 2011/1155/1156/1366/775-ös mellett az AMD FM1/AM3+/AM3/AM2+/AM2-es processzorfoglalataihoz is használható.

Az öt év garanciával érkező PH-TC12FX processzorhűtő alapváltozata 54,99 dollárba, a kék/piros/fekete változatok pedig 59,99 dollárba kerülnek.

[bold]Bemutatkozik az Evercool Venti

[/bold]

A tajvani nagyvállalat legfrissebb processzorhűtője a Venti nevet kapta. Az újdonság 125 x 68 x 160 milliméteres mérettel büszkélkedik és nem kevesebb, mint négy darab hőcsövet alkalmaz, amelyek egyenként 6 milliméteres átmérővel rendelkeznek. A rézből készült hőcsövek közvetlenül érintkeznek az adott processzor felületével annak érdekében, hogy a hőátadás minél hatékonyabb, minél gyorsabb lehessen.

Az univerzális processzorhűtő alap esetben csak egyetlen, 120 milliméteres EL csapágyazású ventilátort alkalmaz, amely a PWM támogatásnak köszönhetően a percenkénti 800-as és 2200-as közötti fordulatszám-tartományban üzemel.

A torony formátumú processzorhűtőre igény esetén egy második 120 milliméteres ventilátort is felszerelhetünk, így növelhetjük a hűtőteljesítményt. Maga a hűtötömb egyébként alumínium lamellákból áll.

Az Evercool Venti az Intel LGA-775/1155/1156/1366/2011-es és az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1-es processzoraihoz egyaránt alkalmazható. Az újdonság hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre rejtély, hogy pontosan mennyibe kerül majd.

Jön a Thermalright AXP-100-as CPU hűtőjének limitált kiadása

A Thermalright AXP-100-as típusjelzéssel ellátott processzorhűtőjéből hamarosan forgalomba kerül egy Black Stealth Edition névre hallgató változat, amely specifikáció tekintetében megegyezik elődjével, ám dizájn tekintetében már sokkal vonzóbb lesz, hála a feketében pompázó hőcsöveknek és hűtőtömbnek. Az AXP-100-as alapmodell tulajdonságaival kapcsolatban egyik korábbi hírünkben találnak bővebb információt az érdeklődők.

A mini-ITX konfigurációkba ajánlott újdonság az összes modern processzorfoglalatra felszerelhető és hőcsövekkel is rendesen el van eresztve.  Az AXP-100 Black Stealth Edition rövidesen elérhetővé válhat kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerül majd.

Jó hír, hogy az újdonságból hármat hamarosan kisorsol a vállalat azok között, akik részt vesznek a nemrégiben meghirdetett nyereményjátékban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward