Ötvözik a Bluetooth-ot és a WiFi-t

A Bluetooth és a WiFi önmagukban is nagyszerűek, de együtt mire lennének képesek...? - Röviden így is meg lehetne fogalmazni azt a központi kérdést, amire Michael Foley, a Bluetooth Special Interest Group-tól azt válaszolja, hogy a jövő év közepétől mindenki megtudhatja.

Ötvözik a Bluetooth-ot és a WiFi-t

A Bluetooth és a WiFi önmagukban is nagyszerűek, de együtt mire lennének képesek...? - Röviden így is meg lehetne fogalmazni azt a központi kérdést, amire Michael Foley, a Bluetooth Special Interest Group-tól azt válaszolja, hogy a jövő év közepétől mindenki megtudhatja. A két technológia ötvözési folyamatának befejezését követően ugyanis várhatóan ekkortájt jelenhet meg az új, sokszorosan felturbózott adatátvitelre képes hibrid technológia egy sor különböző hordozható elektronikai eszközben, amelyek így integrált WiFi rádiók útján különösen nagy fájlok átvitelét is rendkívül gyorsan lesznek képesek lebonyolítani.

Fontos szempont lesz természetesen az akkumulátorok kímélése is, és ennek megfelelően a WiFi rádiók nyomban deaktiválásra kerülnek, amint nincsenek használatban. Egyes laptopok már jelenleg is használják ezt az adatátviteli technológiát, amit viszont most még csak két különálló chippel lehet megoldani. A két technika hivatalos egyesítése nyomán azonban minden a WiFi, mind pedig a Bluetooth komponenseket egyetlen chipbe integrálják majd - csökkentve így a chip fizikai méretét éppúgy, ahogy az előállítási költségeket is. Az elmélet eddig több, mint ígéretes, úgyhogy kíváncsiak leszünk a gyakorlatra is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward